ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Så här låter startfältet

Tobias Sahlén · 4 Feb 2015
Uppdaterad 4 Feb 2015

klar

Artikellänk är kopierad

Då har det samlade pressuppbådet fått höra lördagens sju bidrag. Och vad är första intrycket?

* Drar en lättnadens suck att låtkvalitén är bra mycket högre jämfört med samma tidpunkt i fjol.

* Självklart finns det ett par rejäla bottennapp.

* Mycket innan tävlingen har handlat om Saade. Det kommer det att göra även efter lördag.

* Till final: Saade och Jessica Andersson. Men se upp för Molly.

Så var det dags för uppspelningen av lördagens startfält.

Låt 1: Molly Pettersson Hammar ”I'll be fine”

Riktig härlig, modern popdänga. Börjar suggestivt alá Beyonce men blir snart något helt annat. Soulpop med Mollys tunga röst och en refräng som sitter där direkt. Kan bli en riktig snygg inledning på årets tävling.

Andra lyssningen: Herregud Mollys röst. Kan inte låta bli att skriva Adele! Överlägset bäst den här veckan.

Låt 2: Daniel Gildenlöw ”Pappa”

Svensk, manlig vispop. Typ Sara Varga fast sämre.

Andra lyssningen: Ja det här sticker ju verkligen ut i veckans deltävling. Men det lär ju krävas en rejäl mobilisering av.. ja alla som gillar lugnare takter för att det här.. inte ska komma sist.

Låt 3: Elize och Rickard ”One by one”

Här var det tungt och dramatisk. Rickards tunga stämma växer suggestivt men det tycker jag inte låten gör trots den dramatriska inramningen. Den är snarare tjatig.

Får ganska mycket Roger Pontare-vibbar över det. Som en slags powerversion av ”Stjärnorna” från 1994. Söderbegs röst kommer säkert bli mer framträdande på lördag men på studioversionen försvinner den litegranna hur konstigt det nu kan låta.

Andra lyssningen: Tunga trummor, etno och drama. Man kan riktigt se rökmaskinen jobba här i det trista konferensrummet som låtarna spelas upp i. Sånt här drabbel hörs ju bara en gång om året. I Mellon. Känns väldigt utdaterat. Kanske hade funkat 1994. Men visst Söderbegs pipa kommer locka en del röster.

Låt 4: Dolly Style ”Hello hi”

Det här är trion där alla ser ut som Yohio. Men de låter inte som honom. Tänk i stället att någon mixat ihop alla Nickelodeons låtar till en. Som om det behövdes. Tjatigt, plinkigt, autotunat och sjukt enerverande.

Andra lyssningen: Jisses, orkar inte. Tillochmed en femåring är för gammal för det här.

Låt 5: Behrang Miri &  Victor Crone ”Det rår vi inte för”

”Jalla dansa sawa” blev en sommarhit men Miris andra försök i tävlingen är något helt annat. Mer ”äkta-hip hop” (men vi ska inte ta i för mycket) än förra gången varvat med en riktig klassisk schlagerrefräng. Riktigt bra.

Andra lyssningen: Det ska bli intressant att se hur tittarna ställer sig till den här lite knasiga mixen. Har svårt att se final men en Andra chansen-plats är de verkligen värda.

Låt 6: Jessica Andersson ”Can't Hurt Me Now”

Jessica Andersson goes Bonnie Tyler. Effektiv typisk Celine Dion-ig popballad med en väldigt hookig (och upprepande) refräng. Mer direkt än hennes förra balladinsats.

Andra lyssningen: Så länge Jessica håller sig borta från avklippta hotpants (och sängkammardekoration med stoldans) så ser jag inte några hinder för vidare avancemang på lördag. 

Låt 7: Eric Saade ”Sting”

Hmm ja det här är något helt annat än ”Popular”. Inte alls så tungt utan mer åt Justin Timberlake hållet när denne vill låta lekfull. Eller varför inte Bruno Mars. Men jag är inte alls övertygad om att det här kommer gå så bra. Det kommer krävas en stark scenshow.

Andra lyssningen: Eller varför inte Olly Murs? Lr One D? Låten växer, vem kunde tro det om en Saade-låt?

klar

Artikellänk är kopierad

Tobias Sahlén
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro