ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Så här ser marknaden ut för villor och bostadsrätter

Fredrik Samuelson · 5 Nov 2018
Uppdaterad 5 Nov 2018
Priserna på villor har gått ner med en procent och priserna på bostadsrätter har minskat med fyra procent på ett år i Sverige.

Priserna på villor har gått ner med en procent och priserna på bostadsrätter har minskat med fyra procent på ett år i Sverige. Foto: TT


Sugen på att köpa ny bostad? Priserna på villor har gått ner med en procent och priserna på bostadsrätter har minskat med fyra procent på ett år i Sverige.

klar

Artikellänk är kopierad

– Oktober är en av de intensivaste månaderna på bostadsmarknaden med många försäljningar och detta år var inget undantag. Detta år överträffar oktober både maj och september som annars brukar få toppnoteringen. Under månaden rapporterades drygt 16 000 försäljningar av villor och bostadsrätter, säger Per-Arne Sandegren, analyschef på Svensk Mäklarstatistik, i ett pressmeddelande.

Små prisrörelser senaste månaden

På ett år har villapriserna minskat med sju procent i Storstockholm och med tre procent i Stor-Göteborg. I Stor-Malmö har villapriserna gått upp med en procent det senaste året. Den senaste månaden har villapriserna i stort sett stått stilla, enligt Svensk Mäklarstatistik.

När det gäller bostadsrätter har priserna på ett år gått ner med fyra procent i Storstockholm, med tre procent i Stor-Göteborg och med en procent i Stor-Malmö.

– Försäljningarna i oktober visar överlag små eller inga prisrörelser. Undantaget är Stor-Malmö där priserna gått ned med minus två procent samtidigt som de centrala delarna var oförändrade, säger Per-Arne Sandegren.

pil
Prisstatistik

Bostadsrätter 1 månad 3 månader 12 månader

Riket 0 + 3 -4

Centrala Stockholm 0 +2 -4

Stor-Stockholm +1 +3 -4

Centrala Göteborg -1 -1 -5

Stor-Göteborg 0 +1 -3

Centrala Malmö 0  +3 -3

Stor-Malmö -2 +1 -1

Villor 1 månad 3 månader 12 månader

Riket 0 0 -1

Stor-Stockholm -1 0 -7

Stor-Göteborg 0 0 -3

Stor-Malmö 0 +1 +1

Källa: Fotnot: Siffrorna anger förändringar i procent. Källa: Svensk Mäklarstatistik

klar

Artikellänk är kopierad

Fredrik Samuelson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro