ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Så här skulle skjutspelen se ut på riktigt

Åsa Larsson · 10 Nov 2014
Uppdaterad 10 Nov 2014

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: Skärmdump/Youtube

​Ett väldigt realistiskt dataspel? Nej, det är en film som är inspelad precis som ett dataspel.

Det ser ut som de flesta first-person-shooter-spel och ska filmas som ett dataspel från början till slut. Ett klipp ur filmen har fått enorm spridning på nätet och det ser ut som ett väldigt realistiskt ut – huvudpersonen slår, skjuter och spränger sig igenom vad som ser ut som en bana i ett tv-spel.

"Hardcore" är en ren hyllning till spelens värld, enligt regissören Ilya Naishuller: "Det är ett kärleksbrev till filmerna och tv-spelen som inspirerat mig, säger han.

Det var i somras som det ryska indiebandet Biting Elbows musikvideo blev viral – nu siktar Ilya Naishuller, bandets förgrundsfigur, på att utvidga konceptet till en hel film som ser ut som ett dataspel, skriver Forbes.

I teasern som släppts syns aldrig huvudpersonens ansikte. Han springer runt och skjuter fiender i en övergiven byggnad tillsammans med en uppmuntrande britt, spelad av Sharlto Copley från bland annat Elysium och District 9.

Naishuller försöker få ihop pengar via crowdfunding för att dra projektet i land.

Se själv filmen här!

klar

Artikellänk är kopierad

Åsa Larsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro