ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Så här tuffa är hindren i Tough Viking

Emma Björkman · 29 Aug 2013
Uppdaterad 1 Sep 2013
Ladder - 3 glober Till en början verkar byggnadsställningen vara en enkel match. Men ta det lugnt när du klättrat de fyra metrarna till toppen – däruppe finns ingenting att hålla sig fast i medan du kravlar över till andra sidan. Ställer krav på smidighet och kroppskontroll. 

Ladder - 3 glober Till en början verkar byggnadsställningen vara en enkel match. Men ta det lugnt när du klättrat de fyra metrarna till toppen – däruppe finns ingenting att hålla sig fast i medan du kravlar över till andra sidan. Ställer krav på smidighet och kroppskontroll.  Foto: Urban Brådhe


Hur tuff måste man vara för att springa loppet Tough Viking på söndag? Ganska så tuff – och beredd på att det kommer vara jobbigt och kan göra ont. Metro åkte till Gärdet i Stockholm för att testa några av hindren i förväg.

klar

Artikellänk är kopierad

Karta över tävlingsbanan.
Karta över tävlingsbanan.
Foto: Urban Brådhe
Cage - 4 glober  En 20 meter lång hinderbana där du klättrar över hinder som är ungefär 1,70 höga, hoppar ner och sedan kryper under en ställning. Det blir otroligt jobbigt efter ett tag och den som inte har huvudet med sig kan lätt slå sig på metallstängerna.
Cage - 4 glober  En 20 meter lång hinderbana där du klättrar över hinder som är ungefär 1,70 höga, hoppar ner och sedan kryper under en ställning. Det blir otroligt jobbigt efter ett tag och den som inte har huvudet med sig kan lätt slå sig på metallstängerna.Foto: Urban Brådhe
Foto: Urban Brådhe
Barbed wire - 1 glob  Ner på marken och kräla i 15 meter. Men höj inte på huvudet, 60 centimeter upp sitter taggtrådar fastspända. Det enda svårighetsmomentet här är att akta sig för att få de andra tävlandes fötter i ansiktet.
Barbed wire - 1 glob  Ner på marken och kräla i 15 meter. Men höj inte på huvudet, 60 centimeter upp sitter taggtrådar fastspända. Det enda svårighetsmomentet här är att akta sig för att få de andra tävlandes fötter i ansiktet.
Monkey bar - 5 glober  Gå armgång på fyra, tre och en halv eller tre meters höjd. Det är 60 centimeters avstånd mellan stängerna så se till att få kroppen i rejäl gungning för att kunna svinga dig igenom. Både mentalt och fysiskt utmanande. I synnerhet om du väljer den högsta höjden. Och håll tummarna att det inte regnar på söndag – då blir det svårt att få grepp om metallstängerna.
Monkey bar - 5 glober  Gå armgång på fyra, tre och en halv eller tre meters höjd. Det är 60 centimeters avstånd mellan stängerna så se till att få kroppen i rejäl gungning för att kunna svinga dig igenom. Både mentalt och fysiskt utmanande. I synnerhet om du väljer den högsta höjden. Och håll tummarna att det inte regnar på söndag – då blir det svårt att få grepp om metallstängerna.Foto: Urban Brådhe
Tires - 2 glober  Tusen däck utplacerade bland tuvor och gropar. Håll tungan rätt i mun när du springer genom dem med höga knän. Metros reporter tappade koncentrationen för en sekund och vrickade foten direkt.
Tires - 2 glober  Tusen däck utplacerade bland tuvor och gropar. Håll tungan rätt i mun när du springer genom dem med höga knän. Metros reporter tappade koncentrationen för en sekund och vrickade foten direkt.Foto: Urban Brådhe
Foto: Urban Brådhe

Om två dagar kommer 4 000 personer att springa Tough Viking på Gärdet i Stockholm. De 15 hinder som är utplacerade längs med banan är en större utmaning än loppets längd på 12 kilometer.  Hur hög är skaderisken? – Alla hinder är väldigt säkert byggda men man måste använda sitt omdöme till vad man klarar av och inte. Det är viktigt att man tar sig an hindren i sin egen fart, säger David Klint, loppets grundare. 

►Metros vikingar gör sig redo för batalj Om olyckan skulle vara framme finns ambulanser dykare, defibrillatorer, vattenskotrar med slädar och annan sjukvårdspersonal på plats. – Vår målsättning är att ingen ska skada sig, säger David Klint.  SE WEBBTV: Så tuffa är hindren  - Metros reporter testar

klar

Artikellänk är kopierad

Emma Björkman
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro