ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Så här undviker du falska konsertbiljetterHugo Ewald · 3 Jul 2015
Uppdaterad 3 Jul 2015

Foto: Polisen


Det värsta som kan hända när du köpt en biljett till din favoritartist är att du inser att biljetten är falsk eller makulerad. Så här gör du för att undvika den situationen.

klar

Artikellänk är kopierad

Under fredagen gick Polisens nationella bedrägericentrum ut på Facebook med en varning att vara extra uppmärksam när man köper konsertbiljetter. Att köpa biljetter från andra aktörer än den auktoriserade biljettåterförsäljaren innebär ofta en risk. När det kommer till stora evenemang är det dock ofta svårt att undvika det eftersom biljetter säljer slut snabbt.

Mattias Falkbåge är inspektör på Polisens Nationella Bedrägericenter och menar att det alltid uppkommer anmälningar om falska biljetter vid större evenemang. – Vi vet att det vid vissa evenemang är väldigt svårt att köpa biljetter från en auktoriserad biljettförsäljare. Då blir det ofta surt när man står där och kanske har rest för att inse att biljetten inte fungerar, säger han till Metro.LÄS MER: Biljett Nu förlorar mot Live Nation

Köper du en biljett från biljettåterförsäljningshemsidor eller privatpersoner kan det hända att biljetten är förfalskad, en kopia av originalbiljetten eller ogiltig på annat sätt. Många biljetter levereras i digitalt format som en PDF-fil som kan kopieras, men som bara kan användas av den första personen som använder den. Ibland är även så fallet att biljetten är köpt med falska kontouppgifter. – Problemet då är att den enligt systemet kan vara giltig och spärras först efter att biljettåterförsäljaren får en anmälan om att biljetten är köpt med falska uppgifter. Så det kan vara så att du kan ha en giltig biljett länge som sedan blir ogiltig, säger Mattias Falkbåge.

Mattias Falkbåges tips är att alltid försöka köpa konsertbiljetter från en auktoriserad biljettåterförsäljare. –  Måste man köpa av ett annat företag i andra hand bör man kontrollera företaget väl och göra sökningar på nätet för att säkerställa att det är en trovärdig aktör, säger han. LÄS MER: Passagerare blev arg när biljett skulle kollas – slog till kontrollanten

klar

Artikellänk är kopierad

Hugo Ewald
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro