ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Så hedrades Kim Wall både i Trelleborg och New York: "Vill minnas vem hon var, inte vad som hände"

Linnea Bergman · 24 Aug 2017
Uppdaterad 24 Aug 2017
Salima Koroma och Matthew Claiborne var två av Kim Walls tidigare klasskompisar som träffades för att sörja efter beskedet om att det är hennes kvarlevor påträffats.

Salima Koroma och Matthew Claiborne var två av Kim Walls tidigare klasskompisar som träffades för att sörja efter beskedet om att det är hennes kvarlevor påträffats. Foto: TT.


Både i New York och på Östra stranden i Trelleborg hedrade människor under onsdagen Kim Wall, som bekräftades död tidigare samma dag.

klar

Artikellänk är kopierad

Efter att det under onsdagen bekräftats att det var Kim Wall, 30, som hittats i vattnet utanför Köpenhamn genomfördes två minnescermonier för journalisten.

På Östra stranden i Trelleborg samlades ett hundratal personer för att i stillhet tända ljus för henne. Detta efter ett initiativ tidigare samma dag av en privatperson på Facebook. Bland annat sattes ljus ut i en hjärtformation och någon skrev KIM i stranden, rapporterar Expressen. Kim Walls föräldrar bor bara några kilometer från platsen.

I New York samlades Kim Walls tidigare klasskamrater från Columbia Journalism School. Stunden inleddes klockan 19.00 på onsdagskvällen amerikansk tid, och livesändes även för att Kim Walls vänner på andra platser i världen skulle kunna vara med.

Ett 40-tal personer träffades för att tända ljus och lägga ut blommor och tillsammans minnas sin studiekamrat. Bland annat hade en spellista gjorts med en del av Kim Walls favoritlåtar, rapporterar den danska tidningen Politiken.

Tidigare klasskamraterna hedrade Kim Wall med en stund med blommor, ljus och hennes favoritmusik. Foto: TT.
Tidigare klasskamraterna hedrade Kim Wall med en stund med blommor, ljus och hennes favoritmusik. Foto: TT.

Ye Ming, en av Kim Walls studiekamrater säger till tidningen:

– Vi försöker komma ihåg henne för vem hon var, inte vad som hände med henne.  Hon var en otroligt varm och rolig person. Hon var full av nyfikenhet och energi. När vi var på reportage tillsammans, talade vi med så många människor och jag var alltid förvånad över hur mycket energi hon hade.

Kim Wall tog sin masterexamen i journalistik vid den ansedda skolan i New York 2013.

Hon försvann den 10 augusti i samband med att hon skulle göra ett reportage om den danske ubåtsägaren Peter Madsen ombord på hans farkost. Ubåtsägaren Peter Madsen sitter nu häktad misstänkt för att ha vållat Kim Walls död. Han uppger själv att hon dog i en olycka på ubåten och att han ”begravt” henne till sjöss. Endast vissa delar av Kim Walls kropp har hittats och polisen tror att den har stympats med avsikt.

Under en presskonferens under onsdagen berättade polisen att man hittat blod i ubåten där DNA-spåren matchar kroppens. Metalldelar ska även ha varit fästa vid kroppen, vilken man bedömer kan ha varit för att den skulle sjunka lättare.

klar

Artikellänk är kopierad

Linnea Bergman
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro