ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Så hedras den döda brandmannen

Evelina Pålsson · 10 Feb 2016
Uppdaterad 10 Feb 2016

Brandmannen hjälpte till vid en trafikolycka när han blev påkörd. I går efter familjens önskemål meddelande Attunda Brandkåren att mannen avlidit. I dag hedras brandmannen av hela förbundet.

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: TT/montage

Brandkåren är i sorg efter den tragiska olyckan som inträffade på måndagsmorgonen. När olyckan skedde arbetade mannen på vägen med anledning av en trafikolycka i närheten av Sigtuna.

► LÄS MER: Brandmannen Karl: Kör inte i 80 förbi en olycksplats, visa respekt!

Enligt polisen var det halt på platsen, och polisen utreder om föraren av bilen kan ha gjort sig skyldig till grov vårdslöshet i trafik och vållande till kroppsskada uppger TT. Brandmannen var styrkeledare vid Brandkåren Attunda och efter önskemål från familjen meddelande i går kväll att mannen avlidit.

– Vi är djupt berörda av vår kollegas död och hela Brandkåren Attunda har sorg. Våra tankar är hos hans familj, släkt och vänner i denna ofattbart svåra tid, säger Ida Texell, förbundsdirektör och räddningschef i meddelandet på brandkårens hemsida.

► LÄS MER: Poliser sörjer förolyckad kollega

Med anledning av brandmannens bortgång håller Brandkåren Attunda och hela förbundet flaggan på halvstång under onsdagen den 10 februari. Samtliga stationer i förbundet kommer även att hedra mannen genom en tyst minut klockan tolv i dag.

I ett meddelande på facebook skriver Bradkåren Attunda att deras tankar går till hans familj, släkt, vänner och kollegor.

klar

Artikellänk är kopierad

Evelina Pålsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro