ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Så hittar du din drömarbetsgivare

Caroline Engvall · 17 Sep 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011
Karoline Brodin tog kontakt med en reklambyrå i Helsingborg och jobbar numera som produktionsledare där. 

Karoline Brodin tog kontakt med en reklambyrå i Helsingborg och jobbar numera som produktionsledare där.  Foto: Kinga Lezanska Sjölin


klar

Artikellänk är kopierad

Låt inte latmasken i dig ta över – var aktiv och sök själv upp din egen drömarbetsgivare.Sugen på ditt drömjobb?Vänta inte på att din dröm­arbetsgivare ska ringa upp dig – ta ett eget initiativ.– Rent generellt tror jag att för många ”blir valda” av sina arbetsgivare snarare än väljer själva. Man kan bli smickrad när man blir erbjuden ett jobb, men i stället för att gå på den känslan kanske man borde ta sig en funderare på om det är rätt jobb för en själv. Stämmer jobbet med de egna värderingarna? säger Christina Hammer, delägare i rekryteringsfirman Hammer & Hanborg som är specialiserad på kommunikation, marknadsföring och information.Karoline Brodin, 41, väntade inte på att drömjobbet skulle dyka upp. I stället knackade hon själv på arbetsgivarens dörr.– Jag fick en rekommendation från en rekryteringsfirma i Stockholm om att söka till just den här byrån i Helsingborg eftersom de trodde att jag skulle passa bra in. Efter att ha kollat upp dem, bland annat på deras hemsida, höll jag med. Karoline ringde och tog reda på till vem hon skulle skicka sitt cv och gjorde slag i saken. – Efter det blev jag kallad på intervju, säkert tack vare att jag själv hade legat på så mycket. Det kändes otroligt kul. Jag hade verkligen hoppats på att det skulle bli en plats ledig hos dem och att de skulle välja mig. Var inte rädd för att stå på dig, man kan inte få mer än ett nej.

klar

Artikellänk är kopierad

Caroline Engvall
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro