ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Så hittar du ett kul  jobb i sommar

Caroline Engvall · 25 Feb 2014
Uppdaterad 25 Feb 2014
Pettson-skådisar på Gröna Lund 2002. Kanske är det din tur att odödliggöra Sven Nordqvists barnböcker?

Pettson-skådisar på Gröna Lund 2002. Kanske är det din tur att odödliggöra Sven Nordqvists barnböcker? Foto: Maja Suslin/TT


Nu är det hög tid att ta tag i sommarjobbsansökan. Så här hittar du roliga – och udda – sommarjobb just nu.

klar

Artikellänk är kopierad

Korvgubbe är ett av jobben som nu finns att söka på Arbetsförmedlingen.
Korvgubbe är ett av jobben som nu finns att söka på Arbetsförmedlingen.Foto: Björn Larsson Ask/TT
Joel Hedman har det perfekta sommarjobbet: han guidar runt Stockholm på segway. ”En guides dröm”, säger han själv.
Joel Hedman har det perfekta sommarjobbet: han guidar runt Stockholm på segway. ”En guides dröm”, säger han själv.Foto: Fredrik Persson/TT

Behöver du dryga ut kassan med ett sommarjobb? I dag finns det allt roligare sommarjobb att söka – och de annonseras ut allt tidigare på året.

– En förklaring kan vara att vissa vikariat kräver utbildning och det är stor konkurrens om den personal som finns som kan ta de jobben. 

– Men det är bra att vara ute i god tid även om man söker enkla och typiska sommarjobb, säger Julia Asplund, analytiker på Arbetsförmedlingen.

►Joel, 29, guidar på segway

De allra flesta sommarjobb finns inom vård och omsorg, men för den som vill hitta ett lite udda sommarjobb, det som kan bli en snackis för resten av året, finns det flera sätt att leta.

– Tänk ut vilka arbetsplatser som kan tänkas behöva personal under sommaren. Fundera över vad som intresserar dig mest och vad som kan vara nyttig erfarenhet för kommande studier eller ett yrke du vill ha, säger Julia Asplund. 

►Brödernas jobbtips blev bok

– Våga också ringa eller besöka företag och presentera dig och fråga efter deras behov under sommaren. Ha med dig en presentation av dig själv som du kan lämna över. 

– Glöm inte heller att berätta för alla du känner att du söker sommarjobb, många hittar sitt sommarjobb genom tips från de nätverk man har. 

– Skriv en statusrad på Facebook eller i andra sociala medier om det, säger Julia Asplund på Arbetsförmedlingen.

klar

Artikellänk är kopierad

Caroline Engvall
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro