ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Så hittar du jobben som inte syns på Platsbanken

Kristian Borglund · 13 Aug 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011
– Man måste söka överallt, konstaterar Mathilda Lindblom, 22, i Malmö som för tre veckor sedan fick jobb på Twilfit via en nischad jobbsökarsida för handeln, Retailknowledge.se.

– Man måste söka överallt, konstaterar Mathilda Lindblom, 22, i Malmö som för tre veckor sedan fick jobb på Twilfit via en nischad jobbsökarsida för handeln, Retailknowledge.se.


klar

Artikellänk är kopierad

Letar du nytt jobb efter semestern? Arbetsförmedlingens Platsbanken har en del lediga tjänster. Men långt ifrån alla.Metro lät under gårdagen göra en slumpvis sökning av lediga jobb i Stockholmsområdet. Resultatet?Det kryllar av lediga jobb, tusentals, som statliga Platsbanken inte har koll på.Om man till exempel går in på Workey.se så visar det sig att Bauhaus i Stockholm har 5 lediga tjänster (1 enligt Platsbanken), H & M har 13 (0 enligt Platsbanken), Wise har 21 (10 enligt Platsbanken) och ÅF har 42 (4 enligt Platsbanken).– Många jobb läggs endast ut på företagens egna hemsidor och når aldrig de arbetssökande som väljer att förlita sig på arbetsförmedlingen, säger Lisa Hemph på Workey, en av sajterna där du kan söka fram jobb.Arbetsförmedlaren Eva Vigant på Arbetsförmedlingen på Norrmalm i Stockholm medger att det kan vara krångligt för den som vill hitta de lediga jobb som finns:– Sedan regeringen vid årsskiftet 2007/08 tog bort lagen att alla lediga jobb ska utannonseras på arbetsförmedlingen kan jobben finnas på olika ställen. Det kan kan nog upplevas snårigt, särskilt om man inte har varit ute och sökt jobb på flera år. – För att hjälpa till har vi en stor länksamling till de flesta jobbsajter på vår hemsida.Mathilda Lindblom, 22, i Malmö fick för tre veckor sedan jobb på Twilfit via en nischad jobbsökarsida för handeln, Retailknowledge.se.– Man måste leta överallt. Jag skickade in mina uppgifter på sex sju sajter för att vara säker på att få jobb, säger hon.

klar

Artikellänk är kopierad

Kristian Borglund
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro