ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Så hittar du nytt jobb – på 20 sekunder

Fredrik Hansson · 14 Sep 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011
christofferrydberg Christoffer Rydberg har fått ett jobb på Human Performance genom metrojobb.se

christofferrydberg Christoffer Rydberg har fått ett jobb på Human Performance genom metrojobb.se Foto: Lotta Imberg


klar

Artikellänk är kopierad

 Vill du ha ett nytt jobb? Eller bara ett jobb? Nu har Metro lanserat metrojobb. se – sidan som kan ge dig nytt jobb på 20 sekunder.– Det ska vara lätt och gå snabbt att söka nytt jobb. Vi erbjuder lika många funktioner som våra konkurrenter men på ett mycket enklare sätt, säger Tobias Axelsson, försäljningschef för Metro Professional, där Metros nya satsning ingår.  

Enkelhet har varit ett  ledord från början. Det är ett resultat av att man lyssnat på kunder och läsare. Direkt på sidan kan du även lägga upp cv:n och personliga brev till framtida arbetsgivare. Ett nytt jobb är inte längre än ett klick bort.– Vi har lagt mycket tid på just användarvänlighet. Du behöver inte ens leta jobb själv, det kan en jobb-agent göra åt dig bara du har registrerat dig och fyllt i vilka jobb du är intresserad av, säger Tobias Axelsson.

På sidan kommer det även att finnas redaktionellt material. Allt som kan hjälpa jobbsökare i sitt jobbsökande.– Det kan vara tips på hur man ska tänka när man väljer jobb eller råd om hur man bäst skriver ett cv. Det är en stor fördel att ha Sveriges största tidning bakom sig, säger Tobias Axelsson.

Antalet unika besökare på Metros sidor har nästan fördubblats det senaste året. Det i kombination med att många söker jobb just nu tror Tobias Axelsson kommer bana stor framgång för metrojobb.se.– Det är rätt tid för att starta nu. Dessutom har vi en bra organisation i ryggen, ett känt varumärke och goda kontakter på marknaden.

Metros jobbannonser i tidningen når redan cirka 1,6 miljoner läsare. Ett kliv ut online var naturligt.– Vi vet att majoriteten av dagens jobbansökningar sker på nätet. Det finns flera aktörer som är större än vi i dag – men vi ska ge dem en ordentlig match.   

christ2 
 Christoffer Rydberg gillar att sajten är så enkel.
christ2 Christoffer Rydberg gillar att sajten är så enkel.Foto: Lotta Imberg

Han fick jobb via metrojobb.se

Christoffer Rydberg, 20, fick det första jobbet han sökte på metrojobb.se. På en vecka hann han både gå på intervju och göra sin första arbetsdag. – Det går att få jobb även i dag. Det är jag ett bevis på.

Sedan förra måndagen jobbar han hos Human Performance och säljer marknadsföring på internet till företag. Ett jobb som passar honom perfekt.– Jag har både jobbat som säljare och drivit ett företag som skapade hemsidor, så jag tror att jag var helt rätt för tjänsten.

Christoffer gillar sajten och tycker att den är enklare än många andra han testat. – På två klick har du sorterat fram jobb efter den bransch du vill jobba inom och inom det län  du vill jobba. Där har du en lista på de jobb du vill ha.

Målsättningen är att man ska kunna söka ett jobb på 20 sekunder på sajten. Klarade den det?– Ja, jag tror inte ens att det tog så lång tid.

alexgreidiner 
 Alex Greidinger är chef för Metros onlineverksamhet. Hans önskan är att metrojobb.se inom kort ska bli en av de största aktörerna i branschen.
alexgreidiner Alex Greidinger är chef för Metros onlineverksamhet. Hans önskan är att metrojobb.se inom kort ska bli en av de största aktörerna i branschen.Foto: Henry Lundholm

”Det är ett naturligt steg”

Alex Greidinger är chef för Metros onlineverksamhet.Varför startar ni den här sajten?– Det är ett naturligt steg för oss att göra en större satsning på nätet. Det är ett sätt för våra kunder att komma närmare våra läsare men också ett sätt att hjälpa läsarna att hitta sitt drömjobb.Varför just nu?– Tidsmässigt är det ett bra tillfälle nu då det är många fler som söker jobb i en lågkonjunktur. På så vis kan vi lättare bygga upp en cv-databas och samtidigt tillfredsställa våra läsares behov.Varför är Metro en bra plattform?– Vi är en väldigt säljdriven organisation och har etablerade kontakter på marknaden. Vi har redan en stor andel av platsmarknaden i tidningen och tillsammans med nätet kommer vi ha Sveriges största räckvidd. På metrojobb.se kommer du dessutom att hitta en större bredd av jobbannonser då vi vill tillgodose tidningens breda målgrupp.Vad är målsättningen med metrojobb.se?– Att snabbt bli en av de största aktörerna i branschen.

Byt upp dig – 11 jobb du kan söka i dag: 
 Dedicare söker en operationssjuksköterska till Göteborgsregionen för uppdrag under hösten.
Byt upp dig – 11 jobb du kan söka i dag: Dedicare söker en operationssjuksköterska till Göteborgsregionen för uppdrag under hösten.
Kalkylingenjör ”Uppdrag i Göteborg” 
 Carpenova söker en kalkyl-ingenjör inom Anläggning och Drift & Underhåll med utgångspunkt i Göteborg.
Kalkylingenjör ”Uppdrag i Göteborg” Carpenova söker en kalkyl-ingenjör inom Anläggning och Drift & Underhåll med utgångspunkt i Göteborg.
Snickare ”Heltidstjänster” 
 Uniflex söker flera snickare till Göteborgsområdet. Tjänsterna är på heltid.
Snickare ”Heltidstjänster” Uniflex söker flera snickare till Göteborgsområdet. Tjänsterna är på heltid.
Controller ”Civilekonom sökes” 
 SJR in Scandinavia söker en civilekonom eller liknande för att jobba som controller  i Malmö.
Controller ”Civilekonom sökes” SJR in Scandinavia söker en civilekonom eller liknande för att jobba som controller  i Malmö.
Mattläggare ”Uppdrag i Malmö” 
 Uniflex söker mattläggare för uppdrag i Malmö under ett till två år.
Mattläggare ”Uppdrag i Malmö” Uniflex söker mattläggare för uppdrag i Malmö under ett till två år.
Revisor ”Malmökontoret” 
 Grant Thornton söker en revisor till sitt Malmökontor.
Revisor ”Malmökontoret” Grant Thornton söker en revisor till sitt Malmökontor.
Systemspecialist ”Kungliga biblioteket” 
 Kungliga biblioteket i Stockholm söker en systemspecialist som ska ansvara för drift och teknik inom bibliotekets masslagringsplattformar och infrastruktur.
Systemspecialist ”Kungliga biblioteket” Kungliga biblioteket i Stockholm söker en systemspecialist som ska ansvara för drift och teknik inom bibliotekets masslagringsplattformar och infrastruktur.
Brandingenjör ”Riskhantering” 
 Niscayah AB söker två brandingenjörer i riskhantering till Stockholm.
Brandingenjör ”Riskhantering” Niscayah AB söker två brandingenjörer i riskhantering till Stockholm.
Lärare ”Stockholmsområdet” 
 Magdalenas Pedagogtjänster söker en lärare för uppdrag i Stockholms olika stadsdelar.
Lärare ”Stockholmsområdet” Magdalenas Pedagogtjänster söker en lärare för uppdrag i Stockholms olika stadsdelar.
Spårvagnsförare ”Stockholms spår” 
 Veolia Transport söker spårvagnsförare till Tvärbanan, Nockebybanan och Lidingöbanan i Stockholm.
Spårvagnsförare ”Stockholms spår” Veolia Transport söker spårvagnsförare till Tvärbanan, Nockebybanan och Lidingöbanan i Stockholm.
Butikschef ”Second hand” 
 Myrorna söker en ny butikschef till sin secondhandbutik i Sundbyberg.
Butikschef ”Second hand” Myrorna söker en ny butikschef till sin secondhandbutik i Sundbyberg.
klar

Artikellänk är kopierad

Fredrik Hansson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro