ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Så hyllas polisen efter insatsen vid skolattacken: Räddade liv”

Aron Andersson · 23 Okt 2015
Uppdaterad 23 Okt 2015

Foto: TT / Montage


De har förhindrat att fler drabbades”. Både statsminister Stefan Löfven och poliser landet över hyllade insatsen efter den tragiska skolattacken i Trollhättan på torsdagen.

klar

Artikellänk är kopierad

Torsdagen den 22 oktober kommer för alltid att vara en svart dag. Men tack vare polisens insats kunde gärningsmannens stoppas.

– Jag vill visa min respekt för polisens insats som med stor sannolikhet förhindrat att fler skadats, sa Stefan Löfven på en presskonferens i Trollhättan under torsdagskvällen.

En maskerad man tog sig in på skolan och attackerade fyra personer med två stickvapen. Två av offren, en 20-årig elevassistent och en 17-årig elev, dog av skadorna. Även gärningsmannen avled på sjukhus.

►LÄS MER: Polisen bekräftar: Det var ett rasistdåd

Men att polisen var så snabbt på plats, tros ha förhindrat en ännu värre attack. Därför är det inte bara statsministern som hyllar deras insats, utan även flera twittrare.

”Polisen verkar ha varit imponerande snabb i Trollhättan”, skriver en twittrare.

”Bra agerande av polisen i Trollhättan. Snabbt på plats, går in direkt, nedkämpar direkt. Sekunder räknas vid skoldåd. Räddade liv”, skriver en annan.

►LÄS MER: Här är bilden på den misstänkta mördaren

Även poliskollegor i andra delar av landet väljer att uttrycka sitt stöd för insatsen, skriver Omtalat.

”Vi vill även nämna våra kollegor i region väst som idag tillsammans med skolans lärare var skillnaden som gjorde att tragedin inte blev än värre, och med största sannolikhet räddade flera liv”, skriver hundenheten i Polisen Stockholm på Facebook.

”Vi tänker även på våra kollegor som ställdes inför denna fruktansvärda situation. Nu återstår ett oerhört arbete att bearbeta den sorg som finns efter denna händelse”, skriver Polisen Norrtälje.

”Våra tankar går naturligtvis till de anhöriga, men också till våra kollegor som ingripit vid denna mycket komplexa och svåra situation”, skriver Polisen Huddinge.

►LÄS MER: Löfven om svärdattacken: ”En svart dag för Sverige”

​Rättsexpert Sven-Erik Alhelm säger till Expressen att det var korrekt att skjuta gärningsmannen för att oskadliggöra honom.

– Det tycker jag är alldeles utmärkt. Jag är allmänt positiv till en handlingsberedd polis som agerar och jag har mycket stor respekt för svårigheterna som finns bakom innan man gör något, säger han till tidningen.

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro