ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Så jagar polisen den brutala kattdödaren i Högsbo

Peter Löwendahl · 23 Apr 2013
Uppdaterad 23 Apr 2013
Så jagar polisen den brutala kattmördaren  Michelle och Lotta Lagerström har varit med och anordnat en manifestation mot kattvåldet i Högsbo. De har fått in många tips till sin e-post och uppskattar att det samlat in runt 1 200 underskrifter.

Så jagar polisen den brutala kattmördaren Michelle och Lotta Lagerström har varit med och anordnat en manifestation mot kattvåldet i Högsbo. De har fått in många tips till sin e-post och uppskattar att det samlat in runt 1 200 underskrifter. Foto: Lena Garnold


Personen som plågar och dödar katter i Högsbo kan snart vara fast. Det menar polisen. – Det ska ske inom en snar framtid.

klar

Artikellänk är kopierad

Natten till i söndags hittades den sjätte dödade katten i Högsbo – på lika många veckor. 

Och nu tror polisen att man snart kan ta den eller de skyldiga, uppger Stefan Olsson, kommissarie på kriminaljouren.

– Hänger det på oss så ska det ske inom en snar framtid. Jag är absolut positiv till detta, men ibland råder man inte över tidsaspekten, säger han.

Enligt vittnesmål till GT har den person som hittade katten natten mot söndagen även sett en man i ett buskage i närheten. Mannen ska ha lämnat platsen när han blev tilltalad. Polisen bekräftar att de har pratat med personen som hittade katten.

– Vi har hört ett vittne och bearbetar uppgifterna, det pågår ett analys- arbete, säger Jenny Widén, polisens presstalesman, till Metro.

Däremot är den man i 30-årsåldern som tidigare suttit anhållen misstänkt för kattdödandet i dag i princip avskriven från misstanke. 

– Hans brottsmisstanke har avsevärt sjunkit, det är mer en administrativ åtgärd av åklagaren att avskriva honom, säger Stefan Olsson. 

Trots den stora mängden tips som polisen fått in och att polisen nu är nära att hitta gärningsmannen eller -männen, uppmanar Stefan Olsson alla att fortsätta höra av sig.

– Jag är övertygad om att det finns folk som har gjort iakttagelser, och jag är övertygad om att det finns folk som vet om vem som har gjort detta, säger han. 

Varnar för lynchstämning

Arrangörerna bakom manifestationen mot de dödade katterna i Högsbo tidigare i april har fått in många tips via sin e-post – men alla håller inte god ton.

Nu varnar de för lynchmobbstämning. – Jag hoppas för gärningsmannens skull att det är polisen som hittar honom först. Om de inte gör det så kanske han för sin egen säkerhets skull borde vända sig till polisen själv, säger Lotta Lagerström. 

Hon är glad för beskedet från polisen, och tror att de kommer att lyckas med att ta fast gärningsmannen. Ändå planerar de att genomföra en ny manifestation på torsdag.

Tobias Andersson Åkerblom

klar

Artikellänk är kopierad

Peter Löwendahl
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro