ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

"Så jämnt att vad som helst kan hända"

Anneli Wikström · 5 Mar 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Årets andra chans känns nästan lika spännande som en final. Det kryllar av bra låtar som dessutom är väldigt jämna. Ingenting är givet. Bollen är rund. Allting kan hända. Ja, ni fattar.I första duellen möts Scotts och Sarah Dawn Finer. En poppig schlager mot en pampig ballad. Några debutanter mot en veteran. Även om jag gillar Scotts dänga och tycker att den växer med lyssningarna så växer ”Moving on” ännu mer. Erfarenhet vinner i längden.I andra duellen ställs två tungviktare mot varandra. Lili & Sussie mot BWO. Men BWO:s ballad bleknar så den nästan försvinner i jämförelse med systrarna Päivärintas energikickande och sprakande ”Show me heaven”. Jag var såld redan vid första tonen. Duell tre är en riktig nagelbitare. Amy Diamond möter Star Pilots och det kan sluta hur som helst. Jag har svårt för Amys tuggummipop men hon lär vinna alla barns röster. Själv hejar jag på Star Pilots. ”Higher” får vara ett plagiat på vilken låt den vill. Jag älskar 80-tals soundet. Jag älskar Johan Beckers röst. Jag älskar till och med de töntiga låtsaspiloterna på scenen. I sista duellen ställs Rigo & The Topaz Sound feat Red fox mot Caroline af Ugglas. Från början var det givet för mig att underbara ”Snälla, snälla” skulle ta hem kampen. Nu är jag tveksam. Rigos låt fastnar som en fluga på ett klisterpapper på hjärnan. Jag lägger min röst på af Ugglas men tror Rigo drar längsta strået. Därefter blir det svårt. Vinnarna i duell ett och två ska göra upp om finalplatsen och sedan ska vinnarna i duell tre och fyra göra samma sak. Det är mycket som ska klaffa men när allt är avklarat tror, och hoppas, jag att Lili & Sussie och Star Pilots nått Globen.

Het- Sarah Dawn Finer- hon är den farligaste motståndaren till mina favoriter. Ljummen- Rigo & The Topaz Sound feat Red fox. De kan skrälla. Kall- Amy Diamond. Går hon till final blir jag besviken.

klar

Artikellänk är kopierad

Anneli Wikström
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro