ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Så kan Bergsjöns framtid se ut

Sandra Divinyi · 8 Jun 2012
Uppdaterad 8 Jun 2012
En arkitektbyrå utgår från torgen i Bergsjön. Deras placering ska styra var stadsdelen                           ska expandera i förslaget White.

En arkitektbyrå utgår från torgen i Bergsjön. Deras placering ska styra var stadsdelen                           ska expandera i förslaget White.


I går presenterades tre förslag på hur Bergsjön kan komma att se ut i framtiden.

klar

Artikellänk är kopierad

Föreningen Bergsjön 2021 har bett tre arkitektkontor att ta fram idéskisser på hur stadsdelen kan utvecklas med hjälp av 700 nya bostäder. Målet är att år 2021 ha en bomässa då Göteborg firar 400-årsjubileum.

Martin Hag, ordförande i Bergsjön 2021 och vice vd på Västerstaden, berättar att det finns både likheter och skillnader mellan förslagen. Gemensamt är att de vill skapa en sammanhängande stadsdel.

Skisserna finns nu på Bergsjöns bibliotek och föreningen hoppas på att allmänheten lämnar sina synpunkter på förslagen.

– Nästa steg handlar om att titta på hur vi kan gå vidare, berättar Martin Hag och fortsätter.

– Vi har möjlighet att plocka russinen ur kakan. Vi kan välja att använda oss av alla tre skisser men också att inte använda någon.

Förslagen: Länka samman och sjökoppling

Kanozi

1. Dela upp den stora stadsdelen i två områden: Bergstaden och Sjöstaden, med berget som en naturlig gräns.  Förutom fler bostäder ska spårvagnssträckan förlängas och ett trafiknät införas. Bergstaden blir en del av övriga Göteborg och Sjöstaden får stadsmiljö direkt i koppling till sjön.

Sweco

2. Koppla ihop stråken med vägar tvärs igenom stadsdelen. Förstärk cykel- och gångvägarna runt hållplatserna samtidigt som fler bostäder, och då olika typer, byggs i närheten av hållplatserna. Inred grönområdena, det vill säga gallra och gör platser för olika typer av aktiviteter.

White

3.Med utgångspunkt i de fyra befintliga torgen ska Bergsjön länkas samman. I anknytning till torgen kan det bland annat byggas bostäder, affärer och vägar. Det kommer även att finnas en klätterväg, badhus och en linbana.

klar

Artikellänk är kopierad

Sandra Divinyi
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro