ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Så kan din andrahandsuthyrning bli rekorddyr

Emmelie Wallroth · 26 Maj 2014
Uppdaterad 26 Maj 2014

Allt fler väljer att hyra ut sin lägenhet i andra hand. Men nu varnar Sveriges Bostadsrättscentrum för att uthyrning av en bostadsrätt kan få dyra konsekvenser. I värsta fall står man helt utan försäkringsskydd”, säger chefsjuristen Monika Jukic.

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: TT

Efter att regelverket ändrades och gör det lättare att hyra ut bostadsrätter har andrahandsuthyrningen ökat. Men enligt Sveriges Bostadsrättscentrum (SBC) kan försäkringsskydd i många fall vara otydliga – och leda till dyra konskvenser.

– Det ser olika ut mellan olika försäkringsbolag och ma måste uppmärksamma sig om att man har rätt försäkringsskydd, säger Monika Jukic, chefsjurist på SBC.

Enligt henne är det i vissa fall inte tydigt i försäkringen vad som gäller om bostadsrättshavaren bor på en annan ort.

– Personen som bor i andra hand har en hemförsäkring, men den gäller ju bara för lösöre. Som bostadsrättshavare har du en försäkring som täcker till exempel vattenläckage och skador på själva lägenheten, men där måste man verkligen kolla upp om skyddet gäller om man bor på annan ort.

Vissa försäkringar kräver att bostadsrättshavaren ska vara folkbokförd på adressen för att försäkringen ska gälla, enligt SBC.

– Sedan finns det andra som inte gör det. I försäkringsvillkoren är det inte alltid tydligt vad som gäller. I värsta fall står man helt utan försäkringsskydd, det är det värsta scenariot. Beroende på vad man får för skada så kan det ju bli väldigt kostsamt, säger Monika Jukic.

Efter lagändringen: Nu ökar andrahandsuthyrningen i Stockholm

Såhär mycket dyrare blir det att hyra i andrahand

Nu vill allt fler hyra sin bostad

klar

Artikellänk är kopierad

Emmelie Wallroth
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro