ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Så kan du bli en tidsbalanserare

Hanna Göransson · 23 Sep 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011
Balansören har lärt sig att balansera sitt tidsanvändande.

Balansören har lärt sig att balansera sitt tidsanvändande. Foto: Linnea S Arbab


• Hur du förhåller dig till tiden avslöjar vilken tidspersonlighet du är • Metro har listat typerna och hur du undviker tidsfällorna

klar

Artikellänk är kopierad

– Stanna upp och fundera på hur du använder din tid och vilka beslut du måste göra för att uppnå det du vill med din tid. Hur stressad du känner dig beror på hur du förhåller dig till tiden. Det menar beteendevetaren och författaren Nina Jansdotter som har skrivit boken "Ta makten över tiden". Hon har  kartlagt fem tidspersonligheter. Vilken tidtyp är du?

Foto: Linnea S Arbab

Vilken tidstyp är du?

TidskontrollantenFöljer slaviskt sitt schema. Har svårt att slappna av och har hela tiden koll på klockan. Försöker även att kontrollera andra. Klarar inte att misslyckas.

Nyckelord: KontrollTips: Våga släppa kontrollen. Boka in tid utan krav på prestation. Öva på att prioritera. 

TidsoptimistenMotsatsen till kontrollanten. Har en positivt syn på tid, är social och extrovert. Kan lätt glömma bort tiden. Älskar att påbörja saker, hatar att avsluta.

Nyckelord: OrealistiskTips: Öva på att säga nej. Öva dig på klockan. Dygnet har inte mer än 24 timmar.

TidsoffretEn före detta tidskontrollant eller tidsoptimist som inte orkar längre. Har gett upp sin kamp mot tiden. Tidsoffret vågar be om hjälp för att bryta sina mönster.

Nyckelord: Ger uppTips: Be om hjälp om du inte orkar. Lyssna på dina signaler. 

TidsnjutarenEn modern tjuren Ferdinand som prioriterar mindfullness. Anser att det är viktigt attt leva i nuet.  Är rädd för att  fastna i  mönster, vill hellre uppleva nuet och möta människor.

Nyckelord: Medvetna valTips: Det måste inte vara allt eller inget. 

TidsbalansörenDen utopiska tidsanvändaren! Är varken kontrollerande eller springer på alla bollar. Har förmågan att ta medvetna beslut och att växla mellan de olika typerna. 

Nyckelord: Balans

klar

Artikellänk är kopierad

Hanna Göransson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro