ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Så kan du bli lurad på jobbet

Kristian Borglund · 11 Okt 2011
Uppdaterad 19 Okt 2011

Se upp: Klausuler i ditt kontrakt kan vara ogiltiga.

klar

Artikellänk är kopierad

Klausuler i ditt kontrakt kan vara ogiltiga. Så kan ditt företag  försöka lura dig.  Arbetsrättsadvokat: Jag ser det dagligen.

Står det i ditt avtal att du inte får jobba för en konkurrent när du har slutat? Eller att du och arbetsgivaren är ”överens” om en månads ömsesidig uppsägningstid? – Ogiltiga klausuler i anställningsavtal ser jag dagligen, säger Jessica Stålhammar, arbetsrättsadvokat på Gärde Wesslau Advokatbyrå. – I vissa fall blir det fel eftersom arbetsgivaren tror sig kunna göra så, andra gånger chansar man och hoppas att medarbetaren ska anpassa sig. Du riskerar inget straff eller skadestånd om du bryter mot en klausul som inte gäller. En lömsk sak med anställningsavtalen som många råkar ut för, berättar Lena Edberg, rådgivare i arbetsrättsliga frågor på SKTF Direkt, är att arbetsgivare skriver ”provanställning” i avtalet – trots att det inte har framkommit i vare sig annonsen eller på intervjun: – Värst blir det förstås om du säger upp sig från ett fast jobb för det nya jobbet. Om du drabbas, påtala direkt att du inte har haft anledning att tro att det rört sig om annat än fast jobb. Ta hjälp av facket om du behöver. Grundregeln är att det alltid rör sig om tillvidareanställning, direkt, om inget annat har framgått.

klar

Artikellänk är kopierad

Kristian Borglund
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro