ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Så kan du bota rädslan för att förlora ditt jobb

Kristian Borglund · 15 Dec 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011
Ann-Kristin Karlsson, miljökonsult på WSP Environmental, brukade frukta det värsta i karriären. Men med hjälp av karriärcoachen Suzanne Dahlerus ändrade hon sina tankar och blev fri från sin oro och fick mer livsbalans. 

Ann-Kristin Karlsson, miljökonsult på WSP Environmental, brukade frukta det värsta i karriären. Men med hjälp av karriärcoachen Suzanne Dahlerus ändrade hon sina tankar och blev fri från sin oro och fick mer livsbalans.  Foto: Lotta Imberg


klar

Artikellänk är kopierad

Oroar du dig för jobbet? Ann-Kristin Karlsson, 33, oroade sig ständigt i karriären. Men hon lärde sig att ”styra bort” ångesten.I den rådande finanskrisen är det lätt att måla upp illavarslande scenarier över hur illa det kan gå: ”Vad händer med mig nu? Tänk om jag blir arbetslös ...” är en tanke som etsar sig fast hos många, och då kommer ofta oron som ett brev på posten. – Jag brukade måla fan på väggen om allt möjligt. Om jag till exempel skulle hålla en kurs eller ett seminarium gick jag igenom allt som kunde gå fel, alla jobbiga frågor jag kunde få och att jag skulle snubbla på sladden, säger Ann-Kristin. Oron fick stort inflytande över hennes liv: – Den tog över på många sätt. Jag försökte bland annat kompensera genom att överprestera på jobbet och sumpade både middagar med sambon och biobesök med vänner. Till slut valde hon att söka hjälp för sin oro. Den första frågan från karriärcoachen Suzanne Dahlerus löd: – Vad tycker du är roligt? Från det ögonblicket vändes orospiralen. Ann-Kristin tipsar alla som känner sig oroliga för sina jobb i varsel-Sverige att lära sig leda tankarna i helt nya riktningar. – Flytta fokus från vad som kan gå fel till vad som är bra och roligt i livet.

klar

Artikellänk är kopierad

Kristian Borglund
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro