ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Så kan du fira nationaldagen i Stockholm

Sofia Gustafsson · 3 Jun 2011
Uppdaterad 3 Jun 2011

Kunglig glans på Slottet och svensk-somaliskt firande. Men framför allt blir det mycket musik

klar

Artikellänk är kopierad

Årets nationaldagsfirande i Stockholm går i musikens tecken. – Musik är lätt att ta till sig för alla åldrar och alla nationaliteter, säger Birgitta Östlund Hansen på kulturförvaltningen, projektledare för ­firandet.

Som vanligt anordnas medborgarceremonin i Stadshuset. Där välkomnas de som fått svenskt medborgarskap 2011. På medceremonin delas även Nelson Mandela-priset ut. – Det går till en person eller förening som har jobbat med integrationsfrämjande verksamhet under det gångna året, säger Birgitta Östlund Hansen.

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel inviger årets Öppet slott på Kungliga slottet. Stockholms stadsmuseum ställer till med ett svensk-somaliskt firande. Nationaldagskören sjunger på Slottsbacken och en båtsymfoni ljuder från Strömkajen till Stadsgårdskajen. – Många av stadens båtar ska medverka. Deras tutor och ångvisslor ska ljuda över staden, säger Birgitta Östlund Hansen.

Även utanför tullarna firas det, till exempel på Skärholmens torg där man kan njuta av rap, indisk dans och gospel. Och på Farsta gård erbjuds musik av Stefan Sundström.

klar

Artikellänk är kopierad

Sofia Gustafsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro