ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Så kan du lura lågkonjunkturen

Mikael Hellmyrs · 10 Aug 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011
Så klarar de lågkonjunkturen. Riwan Mansour, 20, Mohmmed Mansour, 23 och Said, 1: – Vi drar ner på att köpa kläder och handlar bara på rea, säger Riwan. Och så köper vi inte så mycket godis, chips och choklad.

Så klarar de lågkonjunkturen. Riwan Mansour, 20, Mohmmed Mansour, 23 och Said, 1: – Vi drar ner på att köpa kläder och handlar bara på rea, säger Riwan. Och så köper vi inte så mycket godis, chips och choklad. Foto: lotta imberg


klar

Artikellänk är kopierad

Finansminister Anders Borg spår bistrare tider. Metros experter hjälper dig genom stålbadet. – Visst går det att förebygga och parera lågkonjunkturen, säger Ingela Gabrielsson, privatekonom på Nordea. Här är tipsen som tar dig igenom hösten.

1. HÅLL I PENGARNA. Det allra viktigaste är att inte köpa onödiga prylar och att skapa sig en ekonomisk buffert, säger Ingela Gabrielsson, privatekonom på Nordea. Att avstå från impulsköpen kan vara det enklaste sättet att få pengar över. 2. SÄLJ SAKER. Behöver du verkligen bilen? Överväg att sälja om den inte är absolut nödvändig.  3. LAGA MAT. Laga lunchlådor hemma istället för att äta ute varje dag. Kostar 15-20 kronor per matlåda. Lunch i stan kostar 80-90 kronor så där spar man mycket pengar. 4. HANDLA BEGAGNAT. Det finns jättemycket snygga och billiga klädesplagg och prylar där – framför allt till barn. Kan spara en bra slant.5. CYKLA. Genom att om möjligt ta cykeln till jobbet i stället för att åka kollektivt eller bil får man motion och miljön sparas. Sedan kostar det inte något och är jättepraktiskt.

klar

Artikellänk är kopierad

Mikael Hellmyrs
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro