ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Så kan kvinnor anmäla sexuella trakasserier på Twitter

Aron Andersson · 10 Nov 2014
Uppdaterad 10 Nov 2014

Foto: TT / Montage


klar

Artikellänk är kopierad

Nu har det blivit enklare att anmäla sexuella trakasserier på nätet. Här är nya formuläret för den som blivit utsatt.

Sexuella trakasserier har nu blivit så vanligt förekommande på sociala medier att Twitter gått samman med en kvinnorättsorganisation för att skapa ett särskilt formulär. Organisationen WAM!, Women, Action and the Media, har formuläret på sin sajt där det snabbt går att fylla i en anmälan.

Det är WAM! som först granskar anmälningarna innan de sedan skickas vidare till Twitter. Varje anmälan följs upp och målet är att förbättra situationen för den som utsätts för trakasserier på grund av sitt kön.

– Det oproportionerliga utpekandet av kvinnor på nätet gör att de förflyttar sina röster från den offentliga debatten. Vi är så glada att Twitter förstår att det bästa sättet att säkerställa jämställd yttrandefrihet för alla användare på deras plattform är att säkerställa att alla användare har samma rätt att uttala sig utan att utsättas för trakasserier, övergrepp och hot, säger Jaclyn Friedman, chef för WAM! i ett uttalande.

Enligt en undersökning från Pew Research Center har 25 procent av unga kvinnor någon gång utsatts för sexuella trakasserier på nätet. Dessutom utsätts just kvinnor för en oproportionerligt stor andel av de grövsta attackerna, enligt samma undersökning.

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro