ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Så kan nya Slussen se ut

Elisabeth Nilsson · 29 Okt 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Medan Slussen vittrar sönder fortsätter politikerna att vackla om hur nya Slussen ska se ut. Här är fem nya förslag som nu finns för allmän beskådan på Stadsmuseet.Redan 2004 vann Nyréns arkitektkontor tävlingen om framtidens Slussen. Utifrån trafiklösningen från deras bidrag har fem nya förslag tagits fram.– Vi vill vara säkra på att det beslut som tas är det bästa möjliga, säger Mårten Frumerie, projektledare på exploateringskontoret.

I januari nästa år ska politiker besluta om vilket av bidragen det blir. 2018 beräknas bygget vara klart.

Ska pulsera

Atelier Jean Nouvel och Habiter Autrement. Park för sport och rekreation. Kaféer, barer och restauranger som gör att Slussen pulserar dag och natt.

Medborgare tycker tillAnders Kärrman, Stock-holm: – Jag tycker det ser bra ut vid en första anblick. De tar hand om broarna på ett bra sätt och jag gillar dansscenen som är ett landmärke som sticker ut.

Mer kultur

BIG. Kajpromenad och en urban strand förenar de två stadsdelarna. Mer kultur på Slussen, bibliotek, dans och teater.

Medborgare tycker tillJan Skogberg, Huvudsta:– Jag tycker om de rundade formerna på byggnaderna och att det finns många stora ytor. Sen att man vill flytta gondolen i 90-gradig vinkel tycker jag är en kul detalj.

Boardwalk

Foster+Partners och Berg. Vill prioritera gång- och cykeltrafikanter. Vattenpromenad som binder ihop Gamla Stan och Söder.

Medborgare tycker till

Yvonne Pettersson, Täby:– Det är lite väl ”spejsat”, men en kul lösning. – Man kanske borde få det att smälta in lite mer med resten av omgivningen.

Ett venedig

Wingårdhs och Tema. Vill genom ”låga kajer, broar och hus nära vattnet skapa ett stycke Venedig”.

Medborgare tycker till

Klara Bremberg, Älvsjö:– Jag tycker att det ser ut som en massa lego och passar inte riktigt in med resten av omgivningen, men det är fina färger. Lite för lite växter, det borde vara mer.

Times square

Nyréns. Stockholms Times Square. Plats för stora folksamlingar. Under torgytorna ska en galleria med konstgallerier, butiker och bibliotek ligga.

Medborgare tycker till

Daniel Bjugård, Bagarmossen: – Det är verkligen anpassat till Stockholms utseende och det märks att de haft tid att tänka. Men lite fegt, de närmar sig minimalismen men vågar inte gå hela vägen.

klar

Artikellänk är kopierad

Elisabeth Nilsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro