ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Så känner du igen de falska konsertbiljetterna

Maria Forsström · 30 Apr 2014
Uppdaterad 30 Apr 2014

Polisen och Globe Arenas varnar nu för att köpa andrahandsbiljetter till Rolling Stones i Stockholm i sommar – detta då ett par hundra falska biljetter är i omlopp

klar

Artikellänk är kopierad

Den lilla texten med bokningsnummer i nederkant är otydlig och luddig, och det gäller också den tunna texten i mitten. "Det syns om man tittar noga. Ju mindre text desto otydligare", säger polisen Anders Olofsson. I övrigt är biljetterna mycket skickligt gjorda.
Den lilla texten med bokningsnummer i nederkant är otydlig och luddig, och det gäller också den tunna texten i mitten. "Det syns om man tittar noga. Ju mindre text desto otydligare", säger polisen Anders Olofsson. I övrigt är biljetterna mycket skickligt gjorda.Foto: Polisen

Polisen går nu ut och varnar för att det är falska biljetter i omlopp. Hittills är det främst Rolling Stones konsert i Stockholm den 1 juli som drabbats, men Anders Olofsson på polisens nationella bedrägericenter tror att det kan komma att handla om fler.

– Erfarenhetsmässigt är det lika stor risk att det kommer fler konserter i sommar som drabbas. Det var likadant förra året.

En förundersökning är öppnad och just nu misstänker polisen att det snurrar åtminstone ett par hundra falska Stonesbiljetter runtom i hela landet.

– Jag kan inte kommentera hur vi vet det men allt talar för det. Men förhoppningsvis har de inte hunnit sälja så många ännu så vi vill gärna varna den som tänker köpa i andra hand. Man ska vara medveten om att det är riskabelt, säger Anders Olofsson.

Det polisen har kunnat konstatera är att biljetterna är mycket skickligt gjorda men kan ha en suddig textremsa i nederkant. Dessutom har de varit ovanligt billiga samt haft säljare som visat sig vara så tillmötesgående att de skickat biljetterna för påseende innan betalning.

– De här biljetterna låg utannonserade på en säljsajt, men jag vet inte om annonsen ligger kvar, säger Anders Olofsson.

Daniel Stålbo är marknadschef på Globe Arenas med AXS.com som biljettsystem och säger att han inte har sett de falska biljetterna själv.

– Men som alltid avråder vi med bestämdhet från att handla biljetter från någon annan än auktoriserade återförsäljare. Det enda råd jag kan ge är att vid osäkerhet ringa till vårt callcenter för rådgivning.

Han varnar dock för att de inte kan provscanna biljetterna eller göra något om det visar sig att de är falska. För den som verkligen köpt av misstag rekommenderar han att försöka höra med folk man litar på i bekantskapskretsen eller helt enkelt ge bort biljetterna i present.

För närvarande är Rolling Stoneskonserten utsåld utom till vipsektionerna.

klar

Artikellänk är kopierad

Maria Forsström
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro