ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Så kickstartar du träningen efter lata semesterdagar

Petra Axlund · 3 Aug 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011
Katarina Sandberg är personlig tränare och säger att det är viktigt att tänka igenom syftet med träningen och att sätta upp mål.

Katarina Sandberg är personlig tränare och säger att det är viktigt att tänka igenom syftet med träningen och att sätta upp mål. Foto: Patrick Sörquist/SCANPIX


klar

Artikellänk är kopierad

Efter semesterns lata dagar i hängmattan är det många av oss som behöver en kickstart i gymmet. För att lyckas finns några enkla knep.– Tänk igenom syftet med träningen och vad du har för mål, säger Katarina Sandberg, personlig tränare på Mind Over Matter. Har sommarens glasspinnar, grillkvällar och oräk-neliga öl på uteserveringar satt sina spår? Var inte orolig. Några få veckor av dekadens och total vila är inte hela världen. På några få veckor är du tillbaka i din gamla form igen. Men det krävs disciplin och rutiner.– Det viktigaste är att man tycker att träningen är rolig, har man kul så fortsätter motivationen att växa, säger Katarina Sandberg. Just att träna sådant man egentligen tycker är tråkigt är en av de vanligaste orsakerna till att man misslyckas. – Det är även viktigt att du börjar direkt! Skjut inte upp det och tänk att du ska sätta fart ”nästa vecka” eller ”på måndag”. Ett bra sätt är att antingen boka in träningstimmar med en personlig tränare eller bestämma med en kompis att ni ska träna ihop. Då sätter du press på dig själv och det blir svårare att komma med ursäker till varflör du inte kan eller hinner träna. – Är man helt otränad kan man börja med styrketräning med lätta vikter och lågintensiv konditionsträning för att bygga upp kroppen på ett säkert och hälsosamt sätt.

Det är viktigt att hela tiden lyssna på kroppen och att inte gå ut för hårt i början.

klar

Artikellänk är kopierad

Petra Axlund
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro