ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Så klarar du nattjobbet

Moa Kärnstrand · 25 Nov 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011
Populäre nyhetsankaret Rikard Palm är oroad över att numera behöva jobba nattetid. Men Daniel Kristensen tror nog att det ska lösa sig. 

Populäre nyhetsankaret Rikard Palm är oroad över att numera behöva jobba nattetid. Men Daniel Kristensen tror nog att det ska lösa sig.  Foto: Scanpix / Privat


klar

Artikellänk är kopierad

Rikard Palm kommer att somna på jobbet och inte hinna se sina barn växa upp. Det är åtminstone vad han själv tror.– Ät yoghurt på natten och skaffa ögonlappar, säger Daniel Kristensen, 38, nattarbetare på indus­tri­­-­jätten SKF i Göteborg.På tok för gammal för nattjobb och med ett socialt liv som faller samman. Nyhetsankaret Rikard Palm har både på debattsajter och i intervjuer angripit sin arbetsgivare SVT, som flyttar den folkkäre programledaren från Rapport till nattpasset.– Hur ska jag som fyller 48 nästa gång orka med nätterna? frågar sig Palm i Aftonbladet.Daniel Kristensen som jobbat på bandet nattetid i över fyra år tror att Rikard Palm visst kan klara de sena passen – men lite groggy på dagen får han räkna med att bli.– Jag brukar låta bli att dricka kaffe efter klockan två, så jag kan somna när jag kommer hem, säger han.Tusentals personer har på internetsajten Facebook skrivit under ett upprop att Rikard Palm ska få behålla sitt dagjobb.– Nej, det funkar inte så på SVT att de skulle ändra sig efter en folkstorm, säger Palm till Aftonbladet.– Det går att jobba natt, kontrar Daniel Kristensen.– Men jag är ledig veckan efter nattskift och det är gött.

klar

Artikellänk är kopierad

Moa Kärnstrand
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro