ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Så kontrolleras Malmöfestivalens mat

Ingrid Arinell · 20 Aug 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011
Föreningen Victor Jara serverar chilensk mat. Atilio Andrade och Luis Lillo står och grillar härliga korvar och köttbitar.  

Föreningen Victor Jara serverar chilensk mat. Atilio Andrade och Luis Lillo står och grillar härliga korvar och köttbitar.   Foto: Kinga Lezanska Sjölin


klar

Artikellänk är kopierad

INSPEKTIONER Är det något Malmöfestivalen kan skryta med så är det matutbudet. Även de kräsnaste finsmakarna lär hitta något bland de 125 matstånden som serverar rätter från hela världen. För att se till att allt är fräscht och vällagat jobbar tio livsmedelsinpektörer med att kontrollera festivalmaten. Varje matstånd får räkna med minst ett besök under veckan. Inspektörerna kollar varmhållning, temperaturer i kyl och frys, arbetsytor och personalhygien. Och för det mesta ser det fräscht ut, berättar livsmedelsinspektören Patrik Giehler.– Förra året hade festivalen 1,4 miljoner besökare och endast två fall av misstänkt matförgiftning. Det är otroligt lite, säger han. Inspektionerna under förra årets festival resulterade i 18 anmärkningar, varav en allvarlig. Men ingen verksamhet stängdes. Om matförsäljaren får en allvarlig anmärkning gör inspektören ett återbesök. Då ska försäljaren ha tagit itu med de brister som fanns. Upprepade återbesök kan leda till att verksamheten stängs ner. Patrik Giehler uppmanar festivalbesökarna att tänka på att det fortfarande är rötmånad.– Om maten är kall eller ljummen ska du be att få ny, säger han.

klar

Artikellänk är kopierad

Ingrid Arinell
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro