ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Så lagar du sm-pannkakan

Mikael Hellmyrs · 13 Mar 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011
I vinnarlaget ingick Saga Ahltin Sandberg, 12, Malin Claesson, 13, och Sara Åström, 13. 

I vinnarlaget ingick Saga Ahltin Sandberg, 12, Malin Claesson, 13, och Sara Åström, 13.  Foto: Rickard Kilström


klar

Artikellänk är kopierad

LÄTT SOM EN PANNKAKA. En lagom gräddad fläskpannkaka med keso och äpple. Under torsdagen blev Rösjöskolans klass 6a från Sollentuna svenska mästare i ”Flippa Sveriges bästa pannkaka” och belönades med 10 000 kronor och en gyllenglänsande stekpanna.

I vinnarlaget ingick Sara Åström,13, Malin Claesson, 13 och Saga Ahltin Sandberg, 12. Segerjublet fick taket att lyfta.– Det var lite tufft med tidspressen men det känns jättebra att ha vunnit, säger Sara Åström och torkar svetten från pannan. Tävlingen avgjordes i Operakällarens överfulla och kvalmiga matsal. Sturebyskolan, Enskede och Nygårdsskolan, Billdal, bjöd hårt motstånd. Men till sist fastnade juryn för Rösjöskolans ”matiga, goda och miljömedvetna fläskpannkaka”.

De generösa vinnareleverna delar glatt med sig av sina bästa pannkaksknep.– Använd gärna en hel del smör och vänd dem inte för snabbt!

Pengarna ska gå till en skolresa.

Foto: Rickard Kilström

Rösjöpankisar:

1 dl grahamsmjöl 3 dl vetemjöl 4 krm salt 8 dl mjölk 4 ägg 150-200 g magert bogfläsk 1 rivet äpple Margarin till gräddning Skär fläsket i små bitar, stek i pannan och lägg det på tallrik. Skala äpplet och riv. Blanda mjöl och salt i en bunke. Häll i 1 dl mjölk och vispa tills du får en slät smet. Häll i resten av mjölken och äggen, vispa. Sätt på pannkakslaggen och låt den bli riktigt varm. Lägg i en klick smör, låt det börja bli brunt. Häll i ca 1 dl smet. Lägg 2 msk fläsk och 2 msk rivet äpple, krydda med lite kanel. När smeten stelnat, vänd pannkakan och låt den steka lite till. Servera med keso blandat med lingonsylt. Njut!! 

klar

Artikellänk är kopierad

Mikael Hellmyrs
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro