ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Så länge stannar vårvärmen

Natalie Demirian · 4 Apr 2017
Uppdaterad 4 Apr 2017
Nu är det vårväder som gäller!

Nu är det vårväder som gäller! Foto: TT


Solen skiner, det är varmt under större delen av landet och många passade nog på att gå ut och köpa en glass efter lunchen. Men hur länge håller det i sig?

klar

Artikellänk är kopierad

– Det är ju april nu och vi har också typiskt aprilväder. Det innebär att det blir lite fram och tillbaka. Solen skiner och det är varmt ena dagen och nästa dag kan det bli blåsigt och mulet. I morgon, på onsdag eftermiddag, kommer det att vara fortsatt ganska soligt i Norrland, men för Svea-och Götalands del så blir det nog lite regnskurar. Det kommer nog upplevas som lite blåsigt också, säger Martin Hedberg, meteorolog på Vädercentralen.

Den varmare temperaturen kommer att hålla i sig någorlunda under även onsdagen, men sedan kommer det gradvis att gå ner under resten av veckan.

– På torsdag landar vi i Stockholm på runt 10 grader, på fredag är vi nere på 7-8 grader och på lördagen blir det 6-7 grader. Det blir lite kyligare luft och det gäller hela landet. I Norrland blir temperaturerna ett par grader lägre än i Stockholm och i Skåne blir det ett par grader högre.

Men någon större kyla är inte på ingång.

– Det kan vara lite kallt och frostigt om nätterna, men annars håller det sig på plusgrader nu när det har blivit vår. Men vi har heller inget stabilt högtryck i sikte.

klar

Artikellänk är kopierad

Natalie Demirian
Natalie Demirian
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro