ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Så lär ni er att dra åt samma håll

Kristian Borglund · 11 Sep 2012
Uppdaterad 11 Sep 2012
Så lär ni er att  dra åt samma håll Eylem Delen, Cecilia Gåije, Susanne Svenhard och Jennifer Lönn på Unionen arbetar för att hitta ett tydligt, gemensamt mål på sin arbetsplats.

Så lär ni er att dra åt samma håll Eylem Delen, Cecilia Gåije, Susanne Svenhard och Jennifer Lönn på Unionen arbetar för att hitta ett tydligt, gemensamt mål på sin arbetsplats. Foto: Gustav Hugosson


Kör du och kollegerna sina egna race på jobbet? Eller är ni som ett fotbollslag som drar åt samma håll?

klar

Artikellänk är kopierad

På många arbetsplatser där medarbete drar åt olika håll är dagarna ofta kantade av problem:

– Ingen vet vad som gäller, man pratar om varandra i stället för med varandra, alla jobbar på ett sätt som de själva tycker är rätt och alla lever sina egna liv i gruppen. Det blir lätt en oerhört dålig stämning i ett sådant klimat, och ingen tycker att det är roligt att gå till jobbet, säger förändringskonsulten Susanne Pettersson, som till- sammans med kommunikalogen Göran Persson skrivit boken ”Dra åt samma håll”.

Vägen till förändring kan vara relativt enkel om man lämnar individperspektivet och lyckas få gruppen att sträva åt ett håll som är tydligt för alla och som väcker inspiration, menar hon.

På Unionens förbundskontor i Stockholm träffar Metro ett gäng arbetskamrater som har utvecklat hur de jobbar tillsammans.

– Vi kan till exempel sätta ord på när vi glider ifrån den stämning vi vill ha i gruppen. Om någon kommer in på ett möte i ett negativt tillstånd kan vi säga: ”Vänta, det tillstånd vi har nu är inte konstruktivt för det vi ska göra. Ska vi reda ut det här först? Eller kan det vänta till efter mötet?”, säger Cecilia Gåije.

klar

Artikellänk är kopierad

Kristian Borglund
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro