ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Så lätt kommer du i form med årets julklapp

Aron Andersson · 15 Dec 2014
Uppdaterad 16 Dec 2014

Foto: Gustav Gräll


klar

Artikellänk är kopierad

Årets julklapp är aktivitetsarmbandet. Nästan ingen jublade. Men hur bra är de smarta armbanden egentligen? Metro har testat ett av de billigare alternativen.

Hur enkelt kommer jag i form med ett armband?

Enligt tillverkarna handlar det om att få bättre koll. Teorin är att om du vet mer om hur mycket du rör dig eller vad du äter så kommer du lättare kunna förändra dina (o)vanor. Tydligen behövs ett armband för att vi ska fatta att fett och socker gör oss tjocka.

Vad jag äter? Hur mäter det vad jag stoppar i mig?

I fallet Move Up finns en tillhörande mobilapp där du själv kan fylla i sådana uppgifter. Det är inget som sker automatiskt. Tyvärr.

Så egentligen är det bara en glorifierad stegräknare?

Lite så, men det är kanske bara trevligt att även stegräknaren får produktutvecklas. Men särskilt smarta har armbanden egentligen inte hunnit bli. Det smarta sitter i stället i mobilappen (som i ärlighetens namn också har en inbyggd stegräknare).

Hur snygga är de här armbanden egentligen?

Up Move har en lite speciell design. Själva mätaren är egentligen bara en rund liten knapp, som går att fästa lite varstans på kläderna med hjälp av en klämma. Ett armband följer också med, för den som föredrar att bära mätaren på handleden. Dessvärre är det ganska fult. Själv föredrar jag att fästa mätaren i byxfickan.

Är detta det bästa armbandet?

Jag har hunnit testa en del, men är ännu inte helt imponerad av något. Move Up har fördelen att vara väldigt billig och har extremt lång battertid. Men den saknar både skärm och andra finesser (som pulsmätare).

I en mening?

Prisvärt men begränsat aktivitetsarmband för julklappshoppare utan fantasi.

​​►LÄS MER: Test: Sony Smartband

►LÄS MER: Test: Samsung Gear Fit

►LÄS MER: Test: Fitbit Flex

►LÄS MER: Test: Jawbone Up

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro