ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Så lite har studenten kvar efter räkningar

Leif Oldenburg · 6 Maj 2013
Uppdaterad 7 Maj 2013
Så lite har studenten kvar efter räkningar Studenterna Silvia och Julia lägger stora summor på mobiltelefoni. – Utan föräldrar och extrajobb skulle det inte fungera, säger Silvia.

Så lite har studenten kvar efter räkningar Studenterna Silvia och Julia lägger stora summor på mobiltelefoni. – Utan föräldrar och extrajobb skulle det inte fungera, säger Silvia. Foto: Lotta Bergseth


Sveriges studenter lever knapert – men samtidigt lägger man mer pengar på mobiltelefoni än på kurslitteratur. – Det stämmer nog. Mobilen drar mycket pengar, säger 28-åriga Silvia som studerar i Stockholm.

klar

Artikellänk är kopierad

Mat, boende, mobiltelefoni, lokala resor och kurslitteratur är de fem största utgiftsposterna för dagens studenter. 

Siffrorna finns i rapporten Student 2013 som publiceras i dag. Enligt rapporten har en normalstudent cirka 2 000 kronor i månaden kvar till fria utgifter, över hälften arbetar extra och en lika stor andel har svårt att få ekonomin att gå runt en typisk månad. 

– Jag har ungefär 2 000 kronor kvar varje månad att leva för och det är inte mycket om man vill ha ett hyfsat socialt liv. Utan föräldrar och extrajobb skulle det inte fungera, säger Silvia.

Kompisen Julia, 26, har dubbelt så mycket att röra sig med – men det beror på boendekostnaden.

– Jag delar lägenhet med min syster och dessutom har vi en inneboende. Då blir det lite mer över, säger hon.

klar

Artikellänk är kopierad

Leif Oldenburg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro