ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Så löneförhandlar du/Nytt jobb

Stockholm Susanna Mattsson · 13 Apr 2006
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Är du en av dem som tycker lön är jobbigt att prata om? Speciellt med chefen. Då kan du behöva några handfasta råd, för lönen går att påverka. Bara man gör det på rätt sätt.

– Man ska inte vara rädd för att löneförhandla. Se det som en chans att tänka igenom vad du gjort bra och vilka mål du har för framtiden. Det kan till och med vara roligt, en nytändning, säger Johanna Nordenskjöld på Academicsearch, En gång om året bör man löneförhandla. Och då räknas inte att man tar upp lönen några minuter i slutet av ett annat möte med chefen. Man ska boka en särskild tid för ett lönesamtal. – När man har ett medarbetarsamtal eller utvecklingssamtal är det ett bra tillfälle att göra upp om en tid för en löneförhandling, säger Johanna Nordenskjöld. Första gången man bör löneförhandla är när provanställningen går över i en riktig anställning. – Personligen tycker jag att man sedan ska löneförhandla en gång om året. Men det beror både på vilken ambitionsnivå man själv har och vilket klimat det är på arbetsplatsen. För att förbereda sig inför mötet kan man höra sig för vad kompisar och kollegor tjänar. Även facket har riktlinjer för vilken lön man bör ha. Johanna Nordenskjöld menar att man kan påverka sin lön mer än man tror och kvinnor mer än män. – Män ligger redan i framkant när det gäller löner så för kvinnor finns ett större utrymme. Ett bra sätt för att lyckas är att sätta upp mål tillsammans med sin chef. När du uppfyllt målen har du ett bra läge. – Grundstommen när man ska löneförhandla är att man ska ha bra på fötterna, ha klara exempel på varför man förtjänar högre lön. De vanligaste felen folk gör är att de inte använder sakliga argument. ”Jag har precis köpt villa” eller ”vi ska ut och resa” är inte relevanta argument. JOHANNA OHLSON

FAKTA: Tio tips för att lyckas med löneförhandlingen:

1 Fokusera. Ta inte upp lönefrågor i slutet av ett annat möte eller som en del i utvecklingssamtalet.

2 Förbered. Var påläst på lönestatistiken i din bransch (finns hos fackförbunden). Fråga kollegor hur mycket de har i lön

3 Var realistisk. Genom att komma med krav på fantasisummor slösar du bara bort både din egen och andras tid. Dessutom förlorar din chef respekten för dig och du hamnar i underläge.

4 Konkretisera. Skriv ner varför du själv tycker du ska ha si och så mycket mer i lön. Fundera på hur du bidragit till företaget. Håll dig till relevanta faktaargument. Att du sitter tajt till privatekonomiskt är ju knappast din chefs bekymmer.

5 Träna. Be en kompis eller kollega att lyssna på dina argument, hur du lägger fram dem och om de kommer få det resultat du önskar.

6 Tänk kreativt. Du vet innerst inne att din chef aldrig går med på de 3000 i löneförhöjning som du tycker du är värd. Men det kanske finns annat du kan få som kompensation. Utbildning, gymkort eller tjänstebil.

7 Tro på dig själv. Om du själv inte tycker du är ett äss som är värd varenda krona, varför ska chefen tycka det?

8 Tänk framåt. 200 kronor mer i månaden var ju inte riktigt vad du hade tänkt dig. Vad gör du då? Ha en plan B färdig.

9 Dubbelkolla. När förhandlingen är klar, upprepa för din chef vad du uppfattat att ni har kommit överens om. Gå igenom alla detaljer en gång till och gör egna anteckningar.

10 Var inte omöjlig. Du ska ju trots allt fortsätta jobba med din chef och att göra löneförhandlingen till en envis-som-en-röd-gris-kraftmätning kan vara oklokt inför framtiden. Susanna Mattsson

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm Susanna Mattsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro