ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Så lurar du flygbolagen

Erik Paulsson Rönnbäck · 29 Okt 2012
Uppdaterad 29 Okt 2012

Nu finns lösningen för snåljåpar som inte vill checka in bagaget på flygplatsen. En belgare har uppfunnit en väska som gör det möjligt att klä på sig packningen.

klar

Artikellänk är kopierad

John Power, en belgisk uppfinnare utanför Antwerpen, hade länge klurat på ett sätt för flygresenärer att komma undan billigt genom att slippa att checka in väskor på flygplatsen. Lågprisbolagen bjuder ofta på kostnaden för handbagaget, men kräver en extra kostnad för andra väskor. Till slut kom han på att det går att fästa packningen på kroppen genom en särskild rock med stora fickor, som också kan vikas ihop till en vanlig väska när flygplanet har landat, skriver Daily Mail. – Jag har sett hur personer har lämnats kvar på flygplatsen eftersom de haft några extra kilon i väskan, eller tvingats checka in handbagaget. I mina ögon kändes det väldigt orättvist. Jag har sett hur många har försökt att knäcka systemet, så jag bestämde mig för att hitta en lösning där du inte ser ut som en komplett idiot, säger John Powers till Daily Mail. Jackan finns i olika modeller och har särskilda fickor för kläder, elektronik och hygienartiklar. Belgaren medger dock att han har fått en del konstiga blickar när han gått runt med väskan på kroppen, men säger att det är värt pengarna som han sparar in. Det framgår dock inte hur bekvämt det är att sitta inne i kabinen med en resväska runt magen. Ryanair ska enligt tidningen inte ha någonting emot den nya uppfinningen, så länge den inte utgör någon säkerhetsrisk. 

klar

Artikellänk är kopierad

Erik Paulsson Rönnbäck
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro