ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Så lyckas du med att bli ovän med chefen

Annika Wihlborg · 18 Sep 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Siktar du på  att bli chefens värsta ovän? Prova att sätta dig på  tvären och köra ditt eget race, kritisera alla beslut som fattas eller att skjut över ansvar och arbetsuppgifter på chefen och kollegorna. Vi har listat medarbetartyperna som så gott som alltid hamnar i knipa med chefen.

– Personer som ständigt blir ovän med personer i ledande ställning eller som byter jobb ofta eftersom de aldrig lyckas dra jämt med sin chef har ofta svårt att underordna sig auktoriteter. En annan faktor som kan skapa osämja med chefen är om företagskulturens värderingar krockar med individens personliga värderingar, säger Anki Udd på chefsorganisationen Ledarna.

Högst upp på många chefers önskelista står ansvarstagande och självgående initiativtagare. Personer som ständigt väntar på nya instruktioner, skjuter över ansvar på kollegorna eller chefen eller gärna klagar över stort som smått utan att komma med egna förbättringsförslag står därför sällan särskilt högt i kurs bland landets chefer.

– Något som irriterar många chefer är medarbetare som väljer att ”runda” sin närmaste chef och istället vänder sig till den högsta ledningen när de har åsikter eller synpunkter. En person som hoppar över ett eller flera steg i ledarskapshierarkin på ett företag markerar tydligt att deras förtroende för den närmaste chefen är obefintligt eller mycket lågt, säger Anki Udd.

klar

Artikellänk är kopierad

Annika Wihlborg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro