ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Så lyckas du med ditt cv

Kristian Borglund · 15 Sep 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011
Experterna är Frida Lindblom, vd på MinKarriar.se,  Lena Nordin, personalchef, SATS och  Pelle Mårtensson, grundare av CVskolan.se.

Experterna är Frida Lindblom, vd på MinKarriar.se,  Lena Nordin, personalchef, SATS och  Pelle Mårtensson, grundare av CVskolan.se.


• På nystartade metrojobb.se kan du hitta ett nytt jobb på 20 sekunder • Du får dessutom de bästa tipsen av experterna Här är tre cv-tips som hjälper dig att göra det lätt för rekryteraren att ge just dig jobb

klar

Artikellänk är kopierad

– De tyngre utbildningarna och de senaste jobben som är av betydelse för den tjänst du söker behöver finnas med, säger Lena Nordin, personalchef på SATS.

Innehållet behöver anpassas den typ av jobb du söker. Söker du jobb som revisor är exempelvis noggrannhet i detaljer extremt viktigt, medan om jobbet handlar om att möta människor i en butik handlar det mer om att din personlighet ska skina igenom.– Om du söker jobb på SATS behöver du egentligen inte kunna stava rätt ens, så länge du är en energisk och glädjespridande personlighet med passion för träning, säger Nordin.

Experternas råd är: Dina punkter i CV:t ska göra rekryteraren övertygad om att du kommer att göra ett bra jobb på den specifika tjänsten.

Foto: Urban Brådhe

Designen

Frida Lindblom: Stilrent! Det är viktigt att informationen om dig inte försvinner bland bilder och andra tillägg. För den sakens skull så betyder inte det att inte kan innehålla färg men då endast på rubrikerna för att få dem att sticka ut lite. Lägg helst dina kontaktuppgifter i sidfot/sidhuvud, låt dem inte ta plats i dokumentet.

Lena Nordström: Håll det enkelt och relativt kortfattat. En översiktlig sida är lagom. Låt CV:t visa vad du har lärt dig av dina olika uppdrag eller arbeten och som därför är en kompetens som är till nytta för dig i det arbete du söker.  

Pelle Mårtensson: En bild förmedlar helt klart en del av ens personlighet. Det är ganska snällt mot rekryteraren också eftersom man blixsnabbt ser kön och ungefärlig ålder. Dessutom blir det mycket lättare att hålla isär olika kandidater. CV-fotot är på stark frammarsch i Sverige men jag vet att cv-experter i tex England avråder från det, så det beror även på vart man riktar sig. Du kan tänka på CV:t som en representation av ditt varumärke. Likt ett företags logga skilja sig från mängden och skapa igenkänning.

Innehållet

Frida Lindblom: Skriv ner din kompetens och dina erfarenheter i tydliga punkter, liksom de projekt eller uppgifter som du tog dig an på respektive arbetsplats och som gjorde din roll unik. Har du studerat på Universitet så behöver du inte ha med grundskole-utbildningen i ditt CV, det tar onödig plats och det säger sig själv att du har den iom din universitets-utbildning.

Lena Nordin: Extrajobb som inte har betydelse för jobbet behöver inte finnas med. Om extrajobben däremot säger något om din personlighet så är de intressanta. Och om man har startat sin karriär på McDonalds, till exempel, så säger det någonting om hur man formats, enligt min erfarenhet. Har man jobbat på ett stort och välkänt företag som många HR-chefer kan relatera till, är det positivt att ta med.

Pelle Mårtensson: Dina yrkesmeriter kommer alltid att väga tyngst. Som ny på arbetsmarknaden är Utbildning, Förtroendeuppdrag och Övriga meriter bra punkter för att visa sitt värde. Tona ned dessa efter hand och ersätt med dina yrkesmeriter istället. Har du 20 års erfarenhet räcker det att skriva namnet på din utbildning och inte vilka ämnen den innehöll. Fokusera på vad du presterat. Vilket resultat har du skapat?

Referenserna

Frida Lindblom:  Här finns det två varianter. Är det så att du har relativt tunga referenser så skulle jag ta med dem med namn och den position som de har/hade, men aldrig kontaktuppgifter. Har man ”vanliga” referenser så rekommenderar jag att man skriver att de finns att få på begäran. Kontakta gärna dina referenser inför ett nytt jobb och ge dem lite hållpunkter gällande vad jobbet skulle kunna innebära, då kan de på ett bättre sätt ge exempel från dina tidigare jobb som är relevanta för det nya jobb du söker.

Lena Nordin: Referenser behöver inte tas med i ett CV, tycker jag. Det räcker att de lämnas vid en personlig intervju.

Pelle Mårtensson: De flesta rekryterare förutsätter att referenser finns på begäran. Skriv uppgifterna på en lapp och lägg i plånboken så kan du svara direkt även om du blir uppringd på stan.

8 jobb du kan söka i dag

Mönsterkonstruktör ”Praktikplats”

H & M i Stockholm söker en mönsterkonstruktör till en praktikplats i ett team som tar fram nya kollektioner.

Javautvecklare "Till Stockholm"

Mahjong Logic söker en Javautvecklare till Stockholm som ska utveckla företagets backofficessystem.

Undertextare "Finsktalande"

SF Anytime söker en finsktalande person till deltidsjobb med att synkronisera undertexterna med rösterna i SF:s filmer.

Resesäljare "Till resebyrå"

Brainpeople söker en resesäljare för att hyra ut till en resebyrå i Stockholm under en månad eller eventuellt längre.

Lagerarbetare "I Göteborg"

Randstad söker studenter för extraarbete på olika lager runt om i Göteborgsområdet.

Platschef "Infrastruktur"

Carpenova söker en platschef inom området infrastruktur och anläggning för heltidsjobb i Göteborg.

Tekniker "IT-support"

H2O Data söker en tekniker som är duktig på it-support och nätverk till deras team i Malmö.

Programmerare "Heltid i Malmö"

Elan Sverige söker en programmerare till en heltidstjänst i Malmö.

klar

Artikellänk är kopierad

Kristian Borglund
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro