ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Så lyckas du med körkortet

Caroline Engvall · 8 Nov 2011
Uppdaterad 8 Nov 2011
Malin Sjögren, 27, i Solna tog körkort för lite drygt en vecka sedan efter att ha övningskört i nio månader, både på körskola och privat. ”På uppkörningen försökte jag att inte förstora allt utan bara se det som en erfarenhet, så att jag inte skulle bli för besviken om jag inte skulle klara det. Det hjälpte mig, nervositeten försvann nästan helt.”

Malin Sjögren, 27, i Solna tog körkort för lite drygt en vecka sedan efter att ha övningskört i nio månader, både på körskola och privat. ”På uppkörningen försökte jag att inte förstora allt utan bara se det som en erfarenhet, så att jag inte skulle bli för besviken om jag inte skulle klara det. Det hjälpte mig, nervositeten försvann nästan helt.” Foto: Klara Leo


Gå inte för snabbt framåt. Lyssna inte för mycket på andra. Inspektören ger sina bästa tips om hur du enklast får ditt efterlängtade körkort.

klar

Artikellänk är kopierad

Är du nyfiken och kan reflektera över risker? Då har du så gott som körkortet i handen. Men vägen dit kan vara ganska lång. – Det allra viktigaste när man tar körkort är att lära sig att manövrera bilen utan att det tar för stor del av uppmärksamheten. Om man är osäker på hur man ska manövrera den måste man koncentrera sig så mycket på det och då är det stor risk att bli kuggad på uppkörningen, säger Christer Ardenstedt, kontorschef på Trafikverket Förarprov. I dag har många bråttom att ta körkort. Vill ha teoriprovet och uppkörningen överstökade så fort som möjligt. Därför är det extra viktigt att teori och praktik går hand i hand, ett led i det är de nya reglerna att det får gå högst två månader mellan godkänt teoriprov och uppkörningen. – Om man läser om korsningar och högerregeln är det viktigt att man får träna på det i samma takt. Det ger en helt annan verklighetsanknytning som fungerar väldigt bra, säger Christer Arden-stedt.

klar

Artikellänk är kopierad

Caroline Engvall
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro