ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Så många chaufförer har stängts av i Göteborg

Fredrik Beckman · 17 Okt 2011
Uppdaterad 17 Okt 2011

Foto: Christina Blom


Misshandel, våldtäkt eller vapenbrott. Hittills i år har tio taxichaufförer blivit av med taxilegitimationen på grund av att de har begått brott. Passagerarna ska kunna känna sig trygga”

klar

Artikellänk är kopierad

Det är inte bara trafikbrott som gör att taxichaufförer anses olämpliga. Hittills i år har Transportstyrelsen spärrat tio taxiförares legitimationer efter att de har begått brott. – Som passagerare ska man känna sig trygg, säger Gunilla Ahlberg på Transportstyrelsen i Göteborg. Transportstyrelsen får utdrag från rikspolisstyrelsens register. Om en taxiförare har dömts för brott blir det en utredning. – De kan vara dömda för sexbrott, misshandel och våldtäkter. Då drar vi igång ett ärende där de får yttra sig, säger Gunilla Ahlberg. Om Transportstyrelsen kommer fram till att de är olämpliga som förare spärras legitimationen i minst tre år. Det kan också utdömas en varning. – Då visar vi att ”det är inte okej det här du håller på med”. Döms en taxiförare för misshandel är risken stor att han spärras för att fortsätta arbeta, men det finns ett undantag. Det är om han har misshandlat exempelvis sin fru eller barn. – När det gäller misshandeln inom familjen, om man har blivit dömd för det, ska vi ge en varning först, säger Ahlberg. Anledningen är en dom från regeringsrätten. Den slår fast att om misshandeln har skett i hemmet skulle inte det innebära en risk för allmänheten.

klar

Artikellänk är kopierad

Fredrik Beckman
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro