ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Så många hjälpte Metros reporter med busspengar

Oscar Schau · 7 Apr 2009
Uppdaterad 21 Maj 2014
Emma Palmér hjälper Metros reporter Oscar Schau med några (20!) kronor till tågbiljetten.

Emma Palmér hjälper Metros reporter Oscar Schau med några (20!) kronor till tågbiljetten. Foto: Kinga Lezanska Sjölin


klar

Artikellänk är kopierad

Uppdatering 19 maj 2014: Den här artikeln är från 2009. Metro undersökte ett lokalt scenario kring hur givmilda Malmöbor var i en situation där en ung man saknade en mindre summa pengar till en tåg- eller bussbiljett och artikeln ska inte ses som en undersökning i hur mycket pengar någon som tigger får ihop på en dag.

Få kan tänka sig att tigga ihop till sin försörjning. Men det är lönsamt. Mycket lönsamt, visar Metros tiggartest. För vilken timlön skulle du sätta dig ner och tigga? På Centralen i Malmö ställde Metros reporter frågan ”Ursäkta, skulle jag kunna få några slantar till en tågbiljett?”, till förbipasserande. Efter en timme hade Metros reporter skrapat ihop 233 kronor, en timlön som få svenskar skulle vara missnöjda med. Pengarna lämnades dock tillbaka till de givmilda Malmöborna direkt efter att de gett bort dem. – Jag ger nog pengar till alla som verkar behöva det, det är roligt att hjälpa till, säger Andrea Vadadi, 21, som tillsammans med sin kompis gav 32 kronor. Och många verkar dela samma åsikt. Mindre än en tredjedel av de tillfrågade ville inte ge några pengar när de fick frågan. Vår undersökning visar också att tiggarens utseende och ålder spelar en stor roll hos de personer som får frågan. Flera av de tillfrågade sa att de inte skulle ha gett lika mycket till en äldre eller mer ovårdad person som till en yngre kille.

klar

Artikellänk är kopierad

Oscar Schau
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro