ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Så många loggar in på Facebook varje dag

Frida Sundkvist · 31 Jan 2013
Uppdaterad 31 Jan 2013
Så många loggar in på Facebook varje dag Facebooks vd Marc Zuckerberg kan vara glad.

Så många loggar in på Facebook varje dag Facebooks vd Marc Zuckerberg kan vara glad. Foto: Scanpix


Varningarna att Facebooks bästa tid är slut visade sig vara falska. Aldrig har så många loggat in på Facebook, och de flesta gör det från mobilen.

klar

Artikellänk är kopierad

På ett år har Facebook ökat antalet användare med 25 procent. Varje månad loggar 1,06 miljarder användare in på Facebook. Av dessa loggar hela 618 miljoner loggar in på Facebook - varje dag. 

Totalt under hela förra året drog Facebook in 1,33 miljarder dollar på annonser. Att användarna flyttat sig till mobilen märks också på att nästan en fjärdedel av omsättningen i det fjärde kvartalet kom från annonser i mobilen. 

Siffrorna presenterades på onsdagskvällen i samband med bolagets kvartalsrapport. Facebooks resa på börsen sedan introduktionen i maj har varit en riktig fars. Det var inte brist på investerare som trodde att aktien skulle stiga kraftigt, men i stället blev det platt fall och många förlorade mycket pengar på kuppen. Den schweiziska banken UBS ska ha förlorat 2 miljarder kronor på en för högt satt introduktionskurs. 

Men Facebook har lyft sig från bottennoteringen på 17,55 dollar och ha påbörjat en återhämtning, men än är det en bra bit tillbaka till noteringskursen 38 dollar. 

klar

Artikellänk är kopierad

Frida Sundkvist
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro