ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Så många män tvättar inte händerna efter sig på toaletten

Alva Forsberg Fierro · 26 Nov 2015
Uppdaterad 26 Nov 2015

Foto: All Over Press


Kvinnorna är noggranna men männen slarvar – det visar en undersökning från hygienleverantören Katrin.

klar

Artikellänk är kopierad

Hur bra är svenska män på att tvätta händerna efter toalettbesöket? Inte så bra. I alla fall inte om man jämför med kvinnorna där hela 92 procent uppger att de alltid tvättar händerna jämfört med 83 procent av männen.

Över 1 500 personer från Sverige, Norge och Danmark har svarat på frågor om sin syn på allmänna toaletter. Överlag är svenskar bra på renligheten – 87 procent uppger nämligen att de alltid tvättar händerna.   

►LÄS MER: Undersökning: Så snuskiga är vi på toaletten

Efter att man varit på en offentlig toalett är det vanligast att man tvättar händerna med tvål, tätt därefter kommer enbart varmt vatten. Endast två av tio tvättar även händerna med desificeringsmedel. Strax över hälften torkar alltid händerna med pappershanddukar efter toalettbesöket.

– Att tvätta händerna med tvål och vatten och torka dem noga med pappershanddukar är ett överlägset sätt för att hålla en bra handhygien och minska risken för smittspridning, säger Kajsa Rynman, marknadschef för Katrin.

►LÄS MER: 68-åring spolade ner fruns aska i toaletten

klar

Artikellänk är kopierad

Alva Forsberg Fierro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro