ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Så många röstade på Manligt initiativ”

Karolina Skoglund · 18 Sep 2014
Uppdaterad 18 Sep 2014

Kungen”, ”Mig själv” och ”Tengil”. Många tog inte valdagen på fullt så stort allvar och passade på att skoja till det lite. 

klar

Artikellänk är kopierad

Alla som röstade i söndags gjorde det inte mer särskilt mycket seriositet.
Alla som röstade i söndags gjorde det inte mer särskilt mycket seriositet.Foto: TT

Jodå, i söndags röstade folk på betydligt mycket mer än på de partier som beställt röstsedlar, eftersom man har valmöjligheten att skriva vad man vill på ett blankt papper i stället. 

Tre personer röstade till exempel på ”Mig själv”, fem stycken röstade på ”Kungen” och två personer hade nog sett eller läst ”Bröderna Lejonhjärta” lite väl många gånger och röstade på ”Tengil”.

Många passade även på att rösta på satirpartiet Satanistiskt initiativ, som gör succé på Facebook och har "Våga vägra allt mänskligt liv!" som slogan. Väljarna tycks dock haft lite problem att stava då fem röster lades på ”Satanistiskt initativ”. 

Flera röstade på något som påminner om Feministiskt Initiativ, såsom "Feministiskt alternativ" och "Feministiska partiet". Det är oklart om syftet var att rösta på Feministiskt Initiativ eller om de avsåg att rösta på något helt annat.

klar

Artikellänk är kopierad

Karolina Skoglund
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro