ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Så många skadas på din t-banestation

Caroline Wetterborg · 4 Mar 2012
Uppdaterad 4 Mar 2012

T-centralen, Gullmarsplan, Fridhems­plan, Slussen och Skanstull. Vanliga tunnelbanestationer som många stockholmare passerar dagligen. Men här är också risken störst för att råka ut för en olycka. Stationerna toppar listan med flest personskador under 2011, visar statistik från MTR:s skadehandläggare som SL tagit fram åt Metro.

klar

Artikellänk är kopierad

– Det är naturligt att på en stor station som T-centralen, som har nästan 170 000 påstigningar per dag, sker det fler tillbud. Men det är också på destationerna som det redan finns flest resurser, säger Jesper Pettersson, pressansvarig på SL.

Trots ökade resurser i form av trygghetsvärdar inträffade totalt 249 personolyckor i tunnelbanan förra året. Det handlar om resenärer som skadat sig i rulltrappor, spärrar och tunnelbanevagnar men också allvarligare händelser där personer hamnat på spåret. Dessutom inträffade ytterligare 88 olyckor som ledde till skador på resenärernas egendom.

– Man får tänka på att det görs 1,2 miljoner resor per dag i tunnelbanan och på det hela taget visar de här siffrorna att det är väldigt tryggt att åka tunnelbanan. När man reser har man också ett eget ansvar att vara uppmärksam, säger Jesper Pettersson.

Hur jobbar ni för att minska skadorna?

– På flera sätt, framförallt är det spärrarna som står för en stor del av skadorna och det måste vi komma till rätta med, så att folk inte gör sig illa i samma utsträckning som de gjort nu den senaste tiden.

klar

Artikellänk är kopierad

Caroline Wetterborg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro