ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Så många svenskar vill lämna Facebook

Emmelie Wallroth · 23 Sep 2015
Uppdaterad 24 Sep 2015
Bilden är ett montage.

Bilden är ett montage. Foto: TT


Sju av tio svenskar som har ett aktivt konto på Facebook skulle kunna tänka sig att lämna det sociala nätverket. Man kanske känner att det tar för mycket tid”, säger sociala medier-experten Annika Bergström.

klar

Artikellänk är kopierad

69 procent av de svenskar som har ett Facebookkonto skulle kunna tänka sig att gå ur Facebook, visar en undersökning utförd av Yougov på uppdrag av Metro. Sex procent av dem uppger att de planerar att göra det inom en snar framtid.

Undersökningen visar också att 77 procent av svenskarna som har ett konto använder Facebook varje eller nästan varje dag. 18 procent ägnar mer än två timmar om dagen till Facebook.

►LÄS MER: Nu är Instagram större än Twitter

Annika Bergström är universitetslektor och expert på sociala medier vid Institutionen för journalistik, medier och kommunikation på Göteborgs universitet. Att användare på Facebook funderar på att lämna det sociala nätverket tror hon generellt kan bero på några olika saker.

– Dels kan det bero på att man känner sig obekväm. Man kan också känna att man inte delar det som finns på Facebook eller att det tar för mycket tid. Eller så är man helt enkelt inte intresserad längre, säger Annika Bergström.

►LÄS MER: Därför hoppar vi av Facebook

Hon menar att det är svårt att säga exakt hur utvecklingen för Facebook kommer se ut i framtiden.

– Många sociala nätverk har ju funnits och sedan lagts ner eller självdött. Det är snarare en regel än ett undantag, så man ska inte bli förvånad när det händer. Man flyttar sina aktiviteter någon annan stans, dit andra går eller någonstans man tycker fyller ens behov, säger Annika Bergström.

klar

Artikellänk är kopierad

Emmelie Wallroth
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro