ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Så minns vi Borg och Reinfeldt

Karolina Skoglund · 15 Sep 2014
Uppdaterad 15 Sep 2014
Absolut. Många kollegor låtsas som att de gillar varandra mer än vad de gör. Men i fallet Reinfeldt-Borg känns det väl ändå som att de faktiskt gillar varandra på riktigt, eller hur? 

Absolut. Många kollegor låtsas som att de gillar varandra mer än vad de gör. Men i fallet Reinfeldt-Borg känns det väl ändå som att de faktiskt gillar varandra på riktigt, eller hur?  Foto: TT


På söndagen gjorde Fredrik Reinfeldt (M) klart för att han lämnar jobbet som både statsminister och partiledare. På måndagen klev även finansminister Anders Borg (M)av från politiken. Så här minns vi deras åtta år i politikens rampljus. 

klar

Artikellänk är kopierad

Det absurda i att en statsminister aldrig gått i det svenska pridetåget såg Reinfeldt till att ändra på så sent som i år. Kunde ha skett tidigare kan man tycka men bättre sent än aldrig. 
  – Det här är oerhört viktigt och en symbol för den utveckling som vi har sett i hbtq-frågor de senaste åren. Det har skett stora positiva förändringar när det gäller att alla ska få leva öppet med vem som helst, sa han till Aftonbladet.
Det absurda i att en statsminister aldrig gått i det svenska pridetåget såg Reinfeldt till att ändra på så sent som i år. Kunde ha skett tidigare kan man tycka men bättre sent än aldrig.  – Det här är oerhört viktigt och en symbol för den utveckling som vi har sett i hbtq-frågor de senaste åren. Det har skett stora positiva förändringar när det gäller att alla ska få leva öppet med vem som helst, sa han till Aftonbladet.Foto: TT
Borg var inte direkt alltid en finansminister till utseendet, utan mer en "man av folket". Här i orienteringsmundering.
Borg var inte direkt alltid en finansminister till utseendet, utan mer en "man av folket". Här i orienteringsmundering.Foto: TT
Hur många skulle pricka in den här topsen i ett blindtest? Ganska många, skulle vi tro. Kan det ha varit så att han bar att finansvärldens mest kända hårtofs? När han klippte av dig den i början på året hände till exemepel det här på twitter: 
  "En tyst minut för Anders Borgs hästsvans. Den var cool. Och nu finns den tydligen inte mer"
  Avsändaren? Wall street journals reporter @MartinaStevis.
Hur många skulle pricka in den här topsen i ett blindtest? Ganska många, skulle vi tro. Kan det ha varit så att han bar att finansvärldens mest kända hårtofs? När han klippte av dig den i början på året hände till exemepel det här på twitter:  "En tyst minut för Anders Borgs hästsvans. Den var cool. Och nu finns den tydligen inte mer" Avsändaren? Wall street journals reporter @MartinaStevis.
2011 utsågs Anders Borg till Europas bästa finansminister. De skrev bland annat:  "Som häxmästare bakom en av Europas bäst presterande ekonomier har han vunnit extra tyngd i Bryssel och hemma har han hjälpt till att ta sitt höger-mitten, liberalkonservativa, parti till en exempellös andra mandatperiod".
2011 utsågs Anders Borg till Europas bästa finansminister. De skrev bland annat:  "Som häxmästare bakom en av Europas bäst presterande ekonomier har han vunnit extra tyngd i Bryssel och hemma har han hjälpt till att ta sitt höger-mitten, liberalkonservativa, parti till en exempellös andra mandatperiod".Foto: TT
Reinfeldt på denna bild illustrerade nog hur många kände sig efter denna match mot Tyskland. Lite extra roligt att Angela Merkel var med också, så klart.
Reinfeldt på denna bild illustrerade nog hur många kände sig efter denna match mot Tyskland. Lite extra roligt att Angela Merkel var med också, så klart.Foto: Skärmdump, sportbladet.se.
Det här leendet, inte sällan efter att en fotbollsmatch gått bra,
Det här leendet, inte sällan efter att en fotbollsmatch gått bra,Foto: TT
När Fredrik och Filippa var gifta var de minst sagt ett powerpar i politiken. Inte konstigt att sonen Gustaf Reinfeldt också fick upp ögonen för politik. I februari 2013 gick de ut och sade att de skulle skiljas.
När Fredrik och Filippa var gifta var de minst sagt ett powerpar i politiken. Inte konstigt att sonen Gustaf Reinfeldt också fick upp ögonen för politik. I februari 2013 gick de ut och sade att de skulle skiljas.Foto: TT
klar

Artikellänk är kopierad

Karolina Skoglund
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro