ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Så minns vi Metros första vd Hans Christer Ejemyr

Metro · 19 Dec 2016
Uppdaterad 19 Dec 2016
Hans Christer Ejemyr dog 72 år gammal. I den högra bilden står Ejemyr och tittar på den första Metro-tidningen.

Hans Christer Ejemyr dog 72 år gammal. I den högra bilden står Ejemyr och tittar på den första Metro-tidningen. Foto: Privat/Anders Engman


klar

Artikellänk är kopierad

HC är död.Hans Christer Ejemyr dog i cancer, nyss fyllda 72 år, och efterlämnar sin hustru Eva och barnen Lotta, Anna, Cajsalisa, Klara, Peter och Pelle samt 10 barnbarn.HC hade ett varmt hjärta. Han var kort, tjock och bullrig. Han fick saker gjorda. En var tidningen Metro som han sjösatte och gjorde till den största framgången i svensk media i modern tid. Dessutom lönsam inom loppet av ett år.Född i Norrköping. Slutade skolan redan vid 14 års ålder. Utbildade sig till typograf och fick jobb på Dagens Nyheters sätteri i Stockholm.Hans talanger upptäcktes snart och han blev chef för tecknarateljén på Dagens Nyheter. När DN behövde en ny chef på marknadsavdelningen föll valet på HC Ejemyr. Flera av hans kampanjer belönades med guldägg.I mitten av åttiotalet när Dagens Nyheter skulle göra en nysatsning på sina lokaltidningar, DN Runt Stan, var det naturligt att uppdraget gick till HC.Och när Jan Stenbeck och Kinnevik fick kontakt funkade kemin och slutade i att Metro blev världens största tidning.En av hans modiga rekryteringar var en 16-åring. Han hette Eric Ljunggren.Idag, 21 år senare, är Eric chefredaktör för Metro.Vi saknar dig, HC och vi har mycket mer att berätta om dig, men detta får bli som en nyhet i Metro: kort och berörande.

Robert BraunerhielmEric LjunggrenCristina StenbeckPelle TörnbergJörgen Widsell

klar

Artikellänk är kopierad

Metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro