ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Så mycket billigare är nätklapparna

Tobias Sahlén · 12 Nov 2012
Uppdaterad 11 Nov 2012
Som postombud är ansvariga på Hemköp vid Skanstull väl medvetna om den  ökande julnäthandeln. De planerar att fördubbla personalstyrkan för att hantera den sex gånger större paketmängden. Här jobbar kassachefen Stephanie  Bondesson med att hantera paket. 

Som postombud är ansvariga på Hemköp vid Skanstull väl medvetna om den  ökande julnäthandeln. De planerar att fördubbla personalstyrkan för att hantera den sex gånger större paketmängden. Här jobbar kassachefen Stephanie  Bondesson med att hantera paket.  Foto: Gustav Hugosson


Näthandeln spår en positiv julmånad med nya rekord. Den som vill kan spara hundralappar på webben jämfört med att handla i butiker.

klar

Artikellänk är kopierad

Svenskarna kommer att köpa julklappar online för minst 4,1 miljarder kronor i år. Var tredje svensk kommer att e-julhandla, i år för i snitt 1 711 kronor, vilket är nästan 500 kronor mer än i fjol, enligt en undersökning från Posten.

– Vi är väldigt positiva inför julhandeln. E-handeln har ökat varje varje kvartal i år, jämfört med i fjol, säger Jonas Ogvall, vd för svensk distanshandel.

Som vanligt är det kläder, böcker och hemelektronik som handlas mest online. Men försäljningen av sport- och fritidsartiklar ökar.

– De varorna lämpar sig bra för näthandel, säger Jonas Ogvall.

Jonas Arnberg på Handelns utredningsinstitut (HIU) tror att det snart kommer börja näthandlas inom ytterligare områden. 

– Som till exempel bygg-artiklar och möbler. Svenskarna är redo för den typ av handel online men väntar på bra erbjudanden.

HUI spår en prognos på att julhandeln i år ökar med 1,5 procent jämfört med i fjol. Men risken för en svensk varselvåg oroar dem.

– Det finns inget som så effektiv dödar konsumtionslusten som varsel, säger Jonas Arnberg.

klar

Artikellänk är kopierad

Tobias Sahlén
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro