ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Så mycket död på en så liten skiva

Petter Hegewall & Jonas Elfving · 1 Apr 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

Enskilt bästa spelet hittills

klar

Artikellänk är kopierad

Dräp mig! Dräp min lekamen med en enorm kätting. Slå mig 12 000 gånger över hals- och nacke med dina brinnande mördarsvärd. Gör mig till din slav, din träl, gör mig till mord, blod, en pöl av hår. Dräp mig du övermäktiga krigsgud du!

Chains of Olympus är magnifikt. Så mycket död, på en sådan liten skiva. Så stor grafik, i en så liten spelkonsol. Jag är imponerad, så in i bomben imponerad. Jag är också utmattad, nöjd och  mycket belåten. Detta är det enskilt bästa spelet hittills till PSP. Det kan du skriva upp.

Känn ljuvlig skadeglädje

Essensen av ”Mario kart” ­sammanfattas som följer: besvikelser, förnedring och hårda ansträngningar som väldigt sällan lönar sig. Omvänt kretsar ”Mario kart” förstås också kring ljuv, ljuv skadeglädje och insikten om att hur pissigt ett lopp än går finns alltid chansen att komma i kapp.

I ”Mario kart wii” är grund­­konceptet sig likt, förutom en handfull mindre nyheter och en rejäl sådan. Onlineläget. Som fungerar jättebra, precis som alla andra beståndsdelar i ”Mario kart wii”. Ett bra racingspel, och utmärkt partyunderhållning.

Ambitiös actionöverdos

Från utvecklarna bakom Total war-spelen kommer ”Viking: battle for Asgard”, ambitiös actionöverdos där man som välpumpad viking sätter ut för att förstöra demon­­­­­gudinnan Hels arméer.

Alla ni som räds blod bör genast sluta läsa. För detta är en ohyggligt våldsam historia där lemmar kapas, huvuden flyger och där hela mänskligheten förlitar sig på Skarins yxa. ­Stora banor, stora strider, stora tillhyggen och fantastisk grafik bidrar till en stabil actionupplevelse för den tålmodige.  

Mer expansion än nyhet

Tom Clancys topptränade superpoliser är tillbaka, i vad som mer liknar en hopstressad men ändock stabil expansion än en regelrätt ­upp­­följare.

Terroristerna som ­lusade ner Las Vegas i det första liret är inte alla döda ... än, och det blir ditt uppdrag att rensa ut resten av ohyran. Det spelmekaniska är fortfarande lika oförlåtande härligt, och de nya utomhus­miljöerna är ytterst välkomna. Gammal grafik och instabil skärmuppdatering sänker dock betyget.

klar

Artikellänk är kopierad

Petter Hegewall & Jonas Elfving
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro