ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Så mycket dyrare blir Nintendo Switch redan i sommar

Aron Andersson · 9 Mar 2017
Uppdaterad 9 Mar 2017
Den nya kemikalieskatten gör att spelkonsoler blir dyrare i sommar – ett bakslag för alla som hoppas på att nya Nintendo Switch ska bli billigare.

Den nya kemikalieskatten gör att spelkonsoler blir dyrare i sommar – ett bakslag för alla som hoppas på att nya Nintendo Switch ska bli billigare. Foto: All over press / TT / Montage


Väntar du på att nya Nintendo Switch ska gå ner i pris? Redan i sommar kan den istället bli dyrare. Då börjar den nya kemikalieskatten att gälla.

klar

Artikellänk är kopierad

Skatteverket har nu uppdaterat sin sajt för att beskriva den kommande kemikalieskatten. Den börjar gälla den 1 juli och kommer bland annat innebära att spelkonsoler, däribland nya Nintendo Switch, kan bli dyrare.

LÄS MER: Test: Nintendo Switch – är det värt att köpa?

Beloppet är baserat på produktens vikt och skatten är olika stor för vitvaror och annan elektronik. Skatten på vitvaror är 8 kronor per kilo och för övrig elektronik är den 120 kronor per kilo.

Det innebär ett ganska stort påslag för Playstation 4 och Xbox One, som båda slår i maxtaket 320 kronor. Nintendo Switch däremot väger bara 398 gram enligt specifikationerna, vilket innebär att skatten blir 48 kronor.

I förhållande till priset, 3 700 kronor, kommer det kanske inte kännas som något enormt påslag. Men den som väntar på en prissänkning kan möjligtvis bli något besviken.

LÄS MER: Nintendo Switch är alldeles för dyr i dag – men kan bli en klassiker

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro