ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Så mycket kan rattfylleriet kosta Tiger Woods

Hugo Ewald · 30 Maj 2017
Uppdaterad 30 Maj 2017
Totalt fick golfstjärnan betala knappt 1 500 kronor i böter.

Totalt fick golfstjärnan betala knappt 1 500 kronor i böter. Foto: Kamran Jebreili/AP/TT


Under natten till måndagen lokal tid greps golflegendaren Tiger Woods i Florida misstänkt för att ha kört bil berusad. I Forbes skriver nu branschexperten Patrick Rishe att han beräknar att händelsen kan komma att kosta Woods så mycket som 175 miljoner kronor i tillbakadragna sponsorintäkter.

klar

Artikellänk är kopierad

Det var under natten till måndagen golflegendaren Tiger Woods greps i Florida misstänkt för att ha kört bil berusad. Woods kom senare att släppas vid halv elva-tiden lokal tid. Enligt CNNska Woods ha funnits sovande vid ratten.

Enligt Woods själv beror händelsen på att hans kropp reagerat negativt av den receptbelagda medicin han tar för sina ryggsmärtor.

”Jag förstår allvaret i vad jag gjort och jag har fullt ansvar för mina händelser. Jag vill att allmänheten ska veta att alkohol inte varit involverat. Vad som hände var en oväntad reaktion till receptbelagd medicin. Jag visste inte att kombinationer av medicinerna skulle påverka mig så mycket”, skriver Woods i ett uttalande enligt New York post.

Händelsen kan komma att bli kostsam för Woods. Det skriver branschexperten Patrik Rishe, chef för Sportindustriprogrammet vid Olin Business School vid Washington University i St. Louis, i Forbes.

Rishe beräknar att Woods, som inte spelat särskilt mycket golf professionellt de senaste åren på grund av en ryggskada och inte vunnit en golfturnering sedan 2013, fått in i princip hela sin årsinkomst på motsvarande knappt 400 miljoner kronor 2016 från olika sponsoravtal.

Woods förlorade närmare 175 miljoner kronor i sponsoravtal under 2009 och 2010, efter att detaljer om hans otrohet kommit till ytan. Även denna händelse kan komma att kosta Woods mellan 130 och 175 miljoner kronor i indragna sponsoravtal, enligt Rishe.

”Detta är delvis för att Woods är ‘utbytbar’ på ett annat sätt idag eftersom det är svårt att se att han någonsin ska återvända till den storhet vi tidigare bevittnat. Dels är också att han genom det här gripandet kommer att ses som att han brytit mot publikens tillit två gånger”, skriver Rishe.

Tiger Woods är en av de mest framgångsrika golfspelarna genom tiderna med 14 majorsegrar. Förra månaden meddelade Woods att han genomgått en operation efter att han varit sjukskriven från golfen sedan februari på grund av ryggsmärta.

Den direkta kostnaden för Woods blunder är dock lägre. Totalt fick golfstjärnan betala knappt 1 500 kronor i böter.

klar

Artikellänk är kopierad

Hugo Ewald
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro